Subscriu-te

La Càtedra Pau Casals convoca una nova beca per a projectes de recerca

La Càtedra Pau Casals (Càtedra de Música i Defensa de la Pau i dels Drets Humans), creada el 2022 arran d’un conveni entre la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Fundació Pau Casals, obre la convocatòria d’una nova beca anual per a projectes de recerca dedicats a la figura i als valors del músic.

Amb l’objectiu d’impulsar la investigació i el coneixement sobre el llegat musical i humanístic de Pau Casals, tot i que la temàtica és oberta als valors que aquest va defensar al llarg de la seva vida –els drets humans, la cultura de la pau, la justícia internacional o el paper de la música i la cultura en la prevenció de conflictes i la cohesió social–, la convocatòria s’adreça a estudiants i personal investigador de tot el món.

S’hi poden presentar projectes de recerca relacionats amb treballs finals de grau, treballs finals de màster o postgrau, treballs associats a una tesi doctoral o qualsevol investigació vinculada a una universitat.

La Càtedra Pau Casals ofereix una dotació econòmica de 2.000 euros a cada becat, així com suport i acompanyament d’una comissió d’experts i accés al fons documental de Pau Casals, ubicat a l’Arxiu Nacional de Catalunya, entre altres contraprestacions.

La convocatòria, que es reeditarà anualment, és oberta entre el 23 de gener i el 10 de març de 2023 i la comissió de selecció qualificadora resoldrà la tria abans del 31 de març. Les persones becades hauran d’entregar el projecte final de la recerca abans de final d’aquest any.

Aquesta primera edició de les beques de recerca s’emmarca en la commemoració del cinquantè aniversari de la mort de Pau Casals i en l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible 2030, i compta amb la col·laboració de la Sociedad de Artistas Intérpretes o Ejecutantes (AIE).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter