Subscriu-te

La ciutat de Morella acull la 3a edició del Curs Internacional d’Interpretació de Música Medieval i Renaixentista

Curs_MOrella_2014_cartell_ok copia

El 3r Curs Internacional d’Interpretació de Música Medieval i Renaixentista de Morella (comarca dels Ports de Morella-Maestrat, Castelló) tindrà lloc entre el 19 i 24 de juliol en el si de la tercera edició del festival homònim. El Curs abasta l’estudi d’instruments, dansa i cant i comptarà amb un quadre de professors internacionals de prestigi, integrat per Manuel Vilas (arpa medieval i renaixentista), Elisa Franzetti (cant), Juan Carlos Asensio (cant gregorià), Isaac Alonso de Molina (capella musical_LAB), Joaquim Guerra (xeremia, baixó i bajoncillo), Ignasi Jordà (clave, exequier, organetto i orgue), Eva Narejos (dansa històrica), Pedro Teixeira (direcció de cor i cant coral), Simeón Galduf (escola de ministrers), David Antich (flauta de bec), Anne Smith (flauta travessera renaixentista), Alfred Fernàndez (viola de mà i llaüt renaixentista) i Carles Magraner (viola de gamba i viola d’arc). L’organització és a càrrec del conjunt Capella de Ministrers, encapçalat per Carles Magraner, la Universitat Internacional Menéndez y Pelayo i la UNESCO València.

Altres activitats completen el Curs, com un cicle de conferències, a càrrec de Francisco Gimeno, Cecilia Nocilli, Juan Carlos Asensio i Anne Smith; la Capella Musical_LAB, una escola de ministrers, i activitats a l’entorn del tema central del Festival, el Gran Cisma d’Occident (del qual se celebra el 600 aniversari, essent Morella un dels escenaris històrics), i un seminari de música tradicional i la seva vinculació amb la música renaixentista i medieval.

La Universitat Internacional Menéndez y Pelayo de València gestionarà els tràmits perquè els alumnes matriculats al Curs puguin reconèixer el seu diploma acreditatiu amb crèdits de lliure elecció a la Universitat de València i la Universitat CEU-Cardenal Herrera; l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana atorga hores lectives dels conservatoris als alumnes que realitzin el Curs satisfactòriament. També s’atorgaran 25 beques per a algunes especialitats. No hi ha límit d’alumnes oients, els quals, però, queden exclosos del benefici dels crèdits.

D’altra banda, el Festival es desenvoluparà en vuit concerts, a càrrec de la Capella de Ministrers i Cor Almodí; Ignasi Jordà i Joaquim Guerra; Alfred Fernández, Carles Magraner, David Antich, Robert Cases, Ignasi Jordà, Glen Velez i Pau Ballester; Elisa Franzetti i Manuel Vilas; Pedro Teixeira; Mara Aranda, Eduard Navarro i Jota Martínez; i el concert final d’alumnes, que interpretaran La dansa de la mort, obra recurrent del Festival des de la primera edició. El Festival és organitzat per l’Associació Cultural Comes (Centre de Música Antiga i Barroca de la Comunitat Valenciana).

Vista panoràmica de la vila de Morella
Vista panoràmica de la vila de Morella

Els concerts tindran lloc a l’edifici gòtic de l’Ajuntament i a l’església arxiprestal Santa Maria la Major –amb un orgue barroc de Turull–; d’altra banda, el Reial Convent de Sant Francesc acollirà diverses activitats, entre les quals el concert final del Curs.

Per a informació completa sobre el Curs i el Festival, es pot consultar el web www.culturalcomes.net.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter