Subscriu-te

La Cobla Ciutat de Girona presenta el concert “Saxo & Cobla”

La Cobla Ciutat de Girona
La Cobla Ciutat de Girona

La Cobla Ciutat de Girona presenta aquesta temporada 2014 una nova proposta musical que forma part del treball constant de la formació per fomentar, divulgar i enriquir el món de la música per a cobla del qual formen part fa més de 35 anys. Es tracta del projecte de fusió de cobla i saxofon “Saxo & Cobla”, que vol descobrir i comprovar la gran versatilitat i adaptació d’aquest instrument a la cobla. Per a aquesta ocasió, l’intèrpret de saxo i tenora Jordi Paulí Safont serà el saxo solista. Paulí Safont és reconegut en l’àmbit de la cobla, el jazz i les orquestres amb una àmplia experiència; ha col·laborat amb la companyia teatral Els Joglars en l’espectacle Yo tengo un tío en América, amb diferents músics com Joan Albert Amargós, Perico Sambeat, Lluís Llach, Ricard Roda o Manel Camp, i ha format part de diverses formacions, com Roda de Saxos, Quartet de Saxofons, Saxocromia, La Salseta del Poble Sec, Orquestra Maravella, Gironsax i la Cobla Sant Jordi, entre d’altres, i amb diferents big bands.

El saxofonista Jordi Paulí Safont
El saxofonista Jordi Paulí Safont

L’estrena del concert “Saxo & Cobla” tindrà lloc el dissabte 8 de març a l’Auditori de Girona (Sala de Cambra, a les 19 h) i les obres específiques per a cobla i saxo seran la suite Scaramouch de Darius Milhaud (amb arranjaments de Jesús Ventura), Please, don’t stop the music de Marc Timón, la Suite traumàtica de Joan Josep Blay i Take five (and more) de Paul Desmond (amb arranjaments de Jesús Ventura). Completaran el programa obres de Lluís Lloansí (Flordeneu), Lluís Benejam (Maria Eulàlia), Josep Serra (Follia), Antoni Pérez Moya (Riallera) i Francesc Perich (El testament  d’Amèlia). El concert serà dirigit pel titular de la Cobla Ciutat de Girona, Jesús Ventura, i Joan Torras serà a la percussió solista.

La Cobla Ciutat de Girona va néixer l’any 1975 a partir de la iniciativa de diversos excomponents de les millors cobles orquestres del moment, com ara La Principal de la Bisbal i dels Montgrins, encapçalats per Lluís Buscarons. Participa en nombroses actuacions per tot Catalunya i França en importants festivals internacionals, com ara el de Peralada, Porta Ferrada, Marsella o Llívia, i ha realitzat nombrosos concerts de música per a cobla en diversos cicles i programacions arreu del territori català, com ara el cicle Concerts de Tarda al Palau i el cicle de concerts per a cobla de l’Auditori de Girona, així com també al de l’Auditori de Barcelona. La formació és coneguda i a bastament popular dins el món cultural català per la seva qualitat i professionalitat. Ha enregistrat nombrosos CD de sardanes, ballets i obres de tota mena de música per a cobla. La Cobla Ciutat de Girona ha estat dirigida pel mestratge de directors de renom, com Marcel Sabaté, Salvador Mas, Xavier Pagès, Salvador Brotons o Jordi Piccorelli, i actualment la direcció musical recau sobre el director i compositor Jesús Ventura.

Les entrades del concert “Saxo & Cobla” tenen un preu únic de 12 euros (amb descomptes del 15% per a majors de 65 anys, jubilats, aturats i menors de 26 anys) i són a la venda a les taquilles de l’Auditori de Girona (telèfon 902 091 722) i del Teatre Municipal de Girona, i al web www.auditorigirona.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter