Subscriu-te

La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, Premi Ciutat de Barcelona 2011

Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

El dilluns 13 de febrer es lliuren els Premis Ciutat de Barcelona 2011 (Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, 19 h), entre els quals han estat guardonats la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, en la categoria de Música, i el coreògraf Thomas Noone, en la de Dansa.

Així, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona ha estat premiada, per unanimitat, per “la seva capacitat d’acostar el so de la cobla a les músiques contemporànies populars amb rigor i respecte a la tradició. Aquest afany es reflecteix en els projectes realitzats al llarg del 2011 amb Pascal Comelade i Roger Mas”. El jurat d’aquesta categoria era format per Joan Albert Amargós, Alberto Guijarro, Eva Vila, Oriol Pérez i Treviño i Maria Lladó.

Fundada a Barcelona l’any 1983, la Cobla Sant Jordi té el títol de Cobla Ciutat de Barcelona des del 1997, atorgat per l’Ajuntament de la ciutat. Conrea tots els àmbits del repertori propi de la cobla, si bé, des de la seva fundació, ha manifestat la voluntat ferma d’atendre específicament la música de concert, amb la programació reiterada d’obres de referència, obres oblidades i música de nova creació.

Ha actuat a totes les comarques de Catalunya i de la Catalunya Nord, i participa habitualment en les principals manifestacions sardanistes. Té una presència reiterada a diversos festivals internacionals de música i és la formació titular del cicle de concerts Cobla, Cor i Dansa del Palau de la Música Catalana i coprodueix el Cicle de Música per a Cobla de l’Auditori de Barcelona. També ha actuat al Gran Teatre del Liceu i als principals auditoris de Catalunya, així com a Alemanya, França i els Estats Units.

Dirigida des dels inicis per Jordi León, amb l’assessorament de Manuel Oltra en qualitat de conseller artístic, el 2007 Xavier Pagès el rellevà en la titularitat (i Concepció Ramió entre els anys 1991 i 1993), fins que el gener de 2011 Tomàs Grau n’assumí la direcció. La discografia de la Cobla Sant Jordi abasta una seixantena d’enregistraments.

El coreògraf Thomas Noone

Per la seva banda, Thomas Noone va ser premiat per les coreografies “Crush-Fútil, Room i Lugares estrañamente desastrosos, a més de les diverses iniciatives creatives que ha anat desenvolupant els darrers anys des del Sant Andreu Teatre, així com el Festival Dansat, els projectes de dansa integrada i les col·laboracions amb altres coreògrafs.” El jurat, format per Cesc Casadesús, Joaquim Noguero, Toni Mira, Alicia Pérez-Cabrero i Carles Salas, també va voler donar una menció especial a Cruïlles de Luca Silvestrini, un espectacle participatiu i comunitari, pel ressò i la mobilització ciutadana que ha generat, amb 150 amateurs de totes les edats i procedències.

Thomas Noone Dance (TND) és una companyia de dansa contemporània que produeix espectacles de dansa física, excitant i a l’abast d’un ampli sector del públic. Des dels seus començaments el 2001, ha anat investigant en un estil lliure que requereix una forta habilitat tècnica dels seus membres, i ha desenvolupat una fórmula capaç de transmetre les emocions des de l’intèrpret al públic, utilitzant el cos com a mitjà d’expressió artística.

La companyia va iniciar el 2008 altres línies d’activitat, tot donant pas a una diversificació d’objectius en diferents camps, com ara el pedagògic o les iniciatives socioculturals, que han generat noves vies de comunicació amb el públic. A més, la companyia col·labora amb altres artistes del món de la dansa i altres camps de les arts, a més de cercar aliances amb altres creadors. L’any 2005 la TND va rebre el Premi Guglielmo Ebreo de Pesaro (Itàlia), a la producció, i el premi especial del públic per Crush Crease. Des de l’any 2005, la TND és companyia resident del SAT! (Sant Andreu Teatre), a Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter