Subscriu-te

Concert del tercer projecte de Fònics 2.0 al monestir de Pedralbes

El tercer projecte de Fònics 2.0 sobre música del Renaixement espanyol i el Barroc italià, amb cinc sopranos, cinc mezzosopranos, cinc contralts, sis tenors i sis baixos, dirigit per Lluís Vilamajó, serà presentat en concert el dia 12 de febrer a l’antic refectori del monestir de Pedralbes (19 h). S’hi interpretaran obres de Palestrina (Pleni sunt caeli; Jesu, rex admirabili; Sicut cervus), Tomás Luis de Victoria (Jesu dulcis memoria; O magnum mysterium), J. Vásquez (De los álamos vengo, madre; Duélete de mí, Señora), Monteverdi (Lamento d’AriannaSesto libro de’madrigali a cinque voci, 1614), Ferran Sor (O Crux), l’“Agnus Dei” de la Missa de Barcelona (segle XIV) i Si la noche hace escura, atribuït a F. Guerrero.

Fònics 2.0 és una organització que té com a finalitat organitzar projectes musicals adreçats a persones amb un bon nivell de formació vocal i musical, no té afany de lucre, no depèn de cap entitat; i el director musical és Lluís Vilamajó i l’equip tècnic el formen Alba Carbó, Mireia Font i Laia Santanach.

Fònics 2.0 treballa per projectes. Se seleccionen els músics interessats a través d’audicions convocades per Internet per a cada producció i es treballa a partir de trobades intensives i per això es demana a tots els participants –que poden variar en cada producció– que arribin als assajos amb el repertori perfectament après i es reclama disponibilitat total per a tots els assajos de les jornades.

Els dos projectes ja realitzats han estat: l’un sobre obres per a cor de noies i grup de contrabaixos –presentat el 28 de maig de 2011 a l’Auditori Eduard Toldrà del CMMB, en el marc del Barcelona Bass Meeting, i el 5 de juny de 2011 a l’Auditori Municipal de Cervera–, basat en obres de C. Morales, J. Vásquez i F. Guerrero; i l’altre per a cor de noies i piano amb l’obra A Ceremony of Carols de Benjamin Britten, presentat el 20 de febrer de 2011 al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat, del Cicle Coral d’aquesta localitat.

Econòmicament, el pressupost de cada producció és de zero euros; ningú no cobra i es busquen espais d’assaig i de concert on no s’hagi de pagar per poder fer-hi música; i els recursos necessaris per a cada projecte s’aconsegueixen a partir d’intercanvis. Fònics 2.0 no depèn de cap entitat. Més informació al web www.fonics.org

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter