Subscriu-te

La 7a edició del festival Amb So de Cobla busca nous públics per a la sonoritat d’aquesta formació

De l’1 al 5 d’agost tindrà lloc a Palamós la setena edició del festival Amb So de Cobla, que es dirigeix tant al públic habituat a la música de cobla i la sardana com al més general que vulgui descobrir noves sonoritats, sobretot relacionades amb l’arrel catalana.

Diversos espais de la vila empordanesa (la plaça de Josep Sarquella, la plaça de Catalunya i el pati de l’Escola de la Vila) acolliran un cartell d’artistes que continua apostant per transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats musicals: des de la cobla catalana tradicional fins a fusions transgressores amb altres estils i disciplines en principi totalment contraposades.

L’espectacle inaugural serà a càrrec de la companyia La Dharma, que celebrarà el cinquantè aniversari amb un format pensat especialment per acompanyar la seva música amb l’element grupal més característic i popular de la nostra cultura, la cobla, amb la Principal del Llobregat.

El festival també serà present al vint-i-tresè Concert de Sardanes de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau-La Principal de la Bisbal i Els Montgrins i, a partir del 3 d’agost, programarà dos concerts cada dia.

Entre les propostes destacades, hi ha Bufaterrània, tubs & cobla, un espectacle musical familiar de la Cobla Mediterrània que fusiona el món de la música per a cobla amb un gran ventall d’instruments i noves sonoritats aportades per Xavi Lozano. També cal esmentar Trencandís, amb la cobla La Flama de Farners i la cantant palafrugellenca Neus Mar, que interpretaran una selecció d’havaneres, cançons de muntanya i de treball, ball d’arrel i cançó d’autor.

El tenorista i compositor Jordi Molina, després de més de tres dècades de trajectòria d’èxit professional presentarà en format quintet un repertori basat en els temes dels seus darrers discs juntament amb arranjaments de cançons tradicionals.

Més tard, el mateix dia, l’espectacle Piano & cobla experimentarà a partir de dos artistes de referència d’aquest instrument al nostre país, Albert Guinovart i Montserrat Cases, acompanyats de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Finalment, el dissabte 5 d’agost se celebraran els espectacles Akoblats, a càrrec d’un nou grup de joves empordanesos que fusionen la tenora, el tible o la trompeta amb el baix, el saxo o la bateria i amb ritmes com el rock, la rumba o el reggae, i Jazz woman, una coproducció amb la Fira Mediterrània de Manresa i els músics Jordi Casas (tible), Gerard Montsech (tenora), Alba Careta (trompeta) i Alba Pujals (trombó).

El festival Amb So de Cobla està inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, i gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter