Subscriu-te

La Fundació Catalunya Caixa crea el cicle Residències Musicals

El pianista Lluís Grané actua, en formació de duo, el 18 de novembre

El diumenge 21 d’octubre passat va començar el cicle de concerts promoguts per la Fundació Catalunya Caixa, que té com a finalitat principal potenciar els joves talents de la música clàssica. Cada jove intèrpret seleccionat és el protagonista d’un cicle trimestral en què interpretarà tres concerts, un com a solista, un en formació de duo i un acompanyat d’un conjunt de cambra. Cadascun dels programes es presentarà a l’Auditori de La Pedrera, cada tercer diumenge de mes (18 h), des d’octubre fins al proper mes de juny, a Barcelona, el qual haurà estat creat i assajat a Món Sant Benet, al Bages, on s’oferirà un assaig general obert al públic el dissabte previ al concert.

El mateix jove resident és qui convida els altres intèrprets, diferents per a cada programa (solistes, acompanyants o petites formacions de cambra) per treballar els programes conjunts corresponents a dos concerts. També es convidarà a cada residència tres agents artístics de rellevància nacional i internacional per tal d’ajudar en la promoció de la carrera dels artistes.

El primer dels tres joves talents de les Residències Musicals 2012-13 a La Pedrera és el pianista Lluís Grané, que ja hi va actuar en solitari el 21 d’octubre i que ho farà en duo amb el violinista Rubén Mendoza el 18 novembre, i el 16 desembre acompanyat de formació de cambra, amb Anastasia Laskova, violoncel; Elizaveta Laskova, violí, i Olga Izsac, viola.

La mezzosoprano Anna Alàs i Jové

Ja al 2013 serà el torn de la mezzosoprano Anna Alàs i Jové, el 20 de gener en solitari –acompanyada pel guitarrista Eugeni Muriel–, el 17 de febrer en formació de duo amb el pianista Alfonso Gómez, i el 17 de març acompanyada per la formació de cambra Daimonion Ensemble: María González, clavicèmbal; Anais Chen, violí barroc; Daniel Rosin, violoncel barroc, i Josep Maria Martí, tiorba.

El pianista Enrique Bagaría. © Josep Molina

Finalment, el tercer resident serà el pianista Enrique Bagaría, que actuarà en solitari el dia 21 d’abril; amb formació de cambra: Lucas Macías, oboè; José Vicente Castelló, trompa; Vicent Alberola, clarinet, i Stefano Canuti, fagot, el 19 de maig; i en formació de duo amb el fagotista Stefano Canuti el dia 16 de juny.

L’objectiu de la Fundació Catalunya Caixa també és dotar de transversalitat els seus projectes i fidelitzar un públic sensible a la cultura musical i a la formació dels joves talents. En aquest sentit cal destacar la col·laboració amb Món Sant Benet i l’aval artístic d’Ibercamera, que és qui selecciona el jove intèrpret.

Per a més informació i detalls dels programes dels concerts: www.cxagenda.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter