Subscriu-te

La Fundació Montserrat Torrent celebra el 95è aniversari de l’organista

Dissabte, 17 d’abril, dia del noranta-cinquè aniversari de l’organista Montserrat Torrent, la fundació creada per la conservació i difusió de la seva obra i el seu llegat celebra aquesta data especial amb un acte a l’oratori de Sant Felip Neri del Barri Gòtic de Barcelona, on s’estan duent a terme els treballs d’acabament de l’orgue que durà el seu nom i que esdevindrà l’orgue barroc més important de la ciutat.

L’orgue de Sant Felip Neri és una antiquíssima reivindicació de Montserrat Torrent, que va llançar la idea a mitjan dècada dels seixanta i que s’havia vist interrompuda diverses vegades. Ara, l’acabament és la primera fita de la nova Fundació, amb l’objectiu que permeti desplegar un doble programa de caràcter docent i cultural.

El projecte, iniciat pels mestres orgueners Gabriel Blancafort i Georges Lhôte, serà completat per Blancafort Orgueners de Montserrat, sota la direcció d’Albert Blancafort. La realització es preveu en dues fases: la primera, que consta de la caixa central, la consola i l’orgue major amb 7 registres, estarà llesta l’octubre del 2021. La segona fase, amb la construcció del tercer teclat, del cos de pedal i la resta de registres, es preveu d’acabar-la l’octubre del 2022.

L’acte del 17 d’abril també inclourà la presentació del llibre Montserrat Torrent, la dama de l’orgue, publicat l’any passat per l’editorial Ficta, en què el periodista Albert Torrens recull les memòries de l’organista. Finalment, Montserrat Torrent oferirà un breu recital a la cadireta ja existent de l’orgue de Sant Felip Neri amb obres d’Aguilera de Heredia, Frescobaldi, Banchieri, Pachelbel i Mozart.

Montserrat Torrent és una de les intèrprets més importants del nostre país. Una trajectòria de més de setanta anys la converteix, probablement, en l’artista en actiu més longeva de l’Estat espanyol, i les seves actuacions a l’orgue han estat i continuen sent un referent del més alt nivell tant, pel rigor acadèmic com per la calidesa i musicalitat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter