Subscriu-te

La GIO Symphonia presenta a l’Auditori de Girona un concert titulat ‘La creació del món’

El proper 4 de febrer (18 h) la GIO Symphonia estrenarà a l’Auditori de Girona una nova producció amb música de Rebel, Milhaud i la Simfonia Júpiter de Mozart, sota la direcció de Francesc Prat. El programa, titulat La creació del món, s’emmarca en l’ancestral anhel humà de la recerca del coneixement absolut i de la creació perfecta.

Així, el concert gira a l’entorn del concepte de la creació de l’univers, que ha inspirat artistes i músics al llarg dels temps, i, més enllà d’això, de l’existència del caos que el va precedir, dels quatre elements que es considerava que formen l’univers i, finalment, de l’ús que en fa l’ésser humà.

Per això el programa arrenca amb “Le chaos” de la suite Les élémens de Jean-Féry Rebel, una de les seves representacions musicals més impactants, composta fa gairebé tres-cents anys, amb un ús molt agosarat de l’harmonia, la melodia i el ritme.

A continuació, el ballet La création du monde de Darius Milhaud, que data del 1923 i s’emmarca en una estètica musical molt de moda en aquella època a Europa i que exemplifica l’expressió i el retorn a allò ancestral, natural i original, amb un estil molt personal a mig camí entre el jazz, la música occidental i el folklore.

Finalment, la Simfonia Júpiter de Mozart representa l’obra de creació musical humana més extraordinària, per tal com el compositor hi uneix el rigor de l’estil fugat dels antics mestres del Barroc amb la netedat i la simplicitat de la forma sonata clàssica.

Aquest concert s’emmarca en la temporada de la GIO Symphonia a l’Auditori de Girona, on actuarà també el proper 21 d’abril en la trobada de Corals Joves de Catalunya. En aquest mateix escenari i, dins el Festival Temporada Alta, ja va presentar durant la tardor la producció Ticket to ride, que també va oferir al Palau de la Música.

Després dels concerts recents en època nadalenca al Teatre Principal de Sabadell i a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí, les properes actuacions de la GIO seran al Festival de Pasqua de Peralada amb l’estrena de l’obra Tenebrae Responsoria de Joan Magrané, a l’abril a l’Auditori Ateneu de Banyoles amb #Mozart&Rameau i pel maig a l’Auditori de Barcelona amb Le temps et l’écume de Gérard Grisey.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter