Subscriu-te

La lluerna de la Sala de Concerts del Palau de la Música estrena il·luminació amb més possibilitats escèniques i d’alta eficiència energètica

Un dels elements més emblemàtics del Palau de la Música és, sens dubte, la lluerna, la gota feta de vidres de colors que presideix el sostre de la Sala de Concerts. Aquest 25 de gener, abans de l’inici del concert del contratenor Jakub Józef Orliński, va enlluernar el públic assistent amb una demostració del seu nou sistema d’il·luminació, un projecte de renovació tecnològica que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundación Endesa.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga; el regidor de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle; el president d’Endesa i de la Fundación Endesa, Juan Sánchez-Calero; el conseller delegat d’Endesa, José Bogas; la directora general de la Fundación Endesa, María Malaxechevarria; el director d’Endesa a Catalunya, Enric Brazís; el president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Joaquim Uriach, i el director general de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Joan Oller. 

La nova instal·lació dota la lluerna de més possibilitats escèniques i ho fa, alhora, amb una alta eficiència energètica. S’han instal·lat 16 projectors de tecnologia LED, de color variable, que donen llum indirecta omnidireccional i regulable, tant en intensitat com en color. L’efecte aconsegueix simular durant la nit la difusió pròpia de la llum natural, tot augmentant d’aquesta manera les possibilitats artístiques de la sala. Així, la lluerna acompanyarà concerts i espectacles i aportarà la il·luminació específica que cadascun requereixi.

Les noves lluminàries permeten una reducció d’1,60 kW de potència. Això suposa una disminució del 33% del consum energètic respecte de la il·luminació anterior. Amb aquesta actuació s’aconsegueix un estalvi de 2.496 quilowatts hora/any i evitarà l’emissió anual a l’atmosfera de 469,24 kg de CO2.

La il·luminació de la lluerna del Palau de la Música se suma a les altres més de 700 realitzades per la Fundación Endesa a Espanya durant els seus vint-i-cinc anys d’història. En aquest marc, fa més de dues dècades que es va iniciar la col·laboració entre la Fundación Endesa i el Palau de la Música mitjançant la il·luminació de la Plaça del Palau de la Música, entrada principal actual al recinte.

Endesa, en el compromís amb el territori i la cultura, també dona suport al Palau de la Música des de fa deu anys en qualitat de mecenes. La col·laboració s’ha centrat els darrers anys en l’impuls de Palau Digital, la plataforma en línia que ofereix de manera oberta i gratuïta concerts i continguts relacionats amb la seva activitat cultural.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter