Subscriu-te
,

La mezzosoprano basca Carmen Artaza guanya el primer premi del Concurs de Cant Tenor Viñas 2021

La mezzosoprano ucraïnesa Olga Syniakova i el baríton argentí Germán Enrique Alcántara en van obtenir el segon i tercer premi, respectivament. Els guardons oficials es completen amb el baríton rus Vasily Sokolov (quart premi), el tenor xinès Chuan Wang (cinquè premi) i la soprano russa Inna Demenkova (sisè premi).

La mezzosoprano espanyola Carmen Artaza, de 25 anys, va guanyar el primer premi de la 58a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas. La cantant també va obtenir el Premi Mozart i el Premi Millor Cantant Espanyol. Nascuda a Sant Sebastià, la jove intèrpret va iniciar la seva formació musical tocant el violí al Conservatori Francisco Escudero i cantant al Cor Araoz Gazte. Actualment estudia amb la professora Michelle Breedt a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst de Frankfurt. És llicenciada per la Hochschule für Musik und Theater i té un màster en estudis d’òpera a la Guildhall School of Music and Drama. L’estiu del 2019 va debutar al Festival de Salzburg i el 2020 va resultar vencedora del certamen del Conservatori Felix Mendelssohn Bartholdy. Carmen Artaza es converteix així en la setena concursant espanyola que guanya el primer premi del Concurs Tenor Viñas. L’última va ser Beatriz Díaz González l’any 2007.

Olga Syniakova, segon premi, durant la prova final. © Antoni Bofill

El segon premi ha estat atorgat a la mezzosoprano Olga Syniakova, de 32 anys, mentre que el baríton argentí Germán Enrique Alcántara ha estat distingit amb el tercer premi. La resta de guardons oficials han estat per al baríton rus Vasily Sokolov (quart premi), el tenor xinès Chuan Wang (cinquè premi) i la soprano russa Inna Demenkova (sisè premi). A aquesta edició del Concurs, s’hi van inscriure un total de 447 cantants, de 55 països en total.

Germán Enrique Alcántara, tercer premi, durant la prova final. © Antoni Bofill

Els noms dels guanyadors es van anunciar el divendres passat, 22 de gener, al Gran Teatre del Liceu i, per primera vegada, el veredicte va ser retransmès via streaming des del Foyer del Teatre. Hores abans, a l’escenari del Liceu va tenir lloc la prova final, a la qual van accedir 18 finalistes, procedents de 12 països. El jurat internacional del Concurs Tenor Viñas d’aquest 2021, presidit pel director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, va ser format per: Damià Carbonell, Alessandro Di Gloria, Alessandro Galoppini, Sonia Ganassi, Tobias Hasan, Joan Matabosch, Pankratova, Christian Schirm, Christoph Seuferle i Ludmila Talikova. El diumenge 24 de gener els principals guardonats van oferir al Liceu el tradicional concert final, acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Álvaro Albiach.

Enguany s’han repartit fins a 115.000 euros en premis: 77.000 euros en sis premis oficials; 20.000 euros en quatre premis especials, a més de dos premis en forma de contracte; 23.000 euros repartits en quatre premis extraordinaris, i nou premis en forma de contracte, així com 15 borses d’estudi. Podeu veure aquí tots els premis atorgats.

Imatge destacada: Carmen Artaza, primer premi, durant la prova final. © Antoni Bofill

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter