Subscriu-te

La novena temporada de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona inclou el debut de la formació a Londres

Els debuts al Cadogan Hall de Londres i als festivals d’estiu Sitges Terramar i Porta Ferrada són alguns dels atractius de la nova temporada de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona.

La temporada inclou sis programes simfònics i una quinzena de concerts, entre els quals hi ha els del cicle propi de la JOSB al Palau gràcies a la renovació del conveni de col·laboració entre la formació simfònica i la Fundació Palau de la Música Catalana-Orfeó Català.

La JOSB també actuarà en altres escenaris, com l’Auditori de Barcelona, l’Atlàntida de Vic, la catedral de Tarragona, el castell de Fraga i l’Auditorio de Saragossa –en aquest darrer cas per segon any consecutiu.

El 5 d’octubre tindrà lloc el debut londinenc al Cadogan Hall amb un concert d’homenatge a Pau Casals en el cinquantenari de la seva mort. Així, i gràcies també a la renovació del conveni amb la Franz Schubert Filharmonia, en aquesta ocasió actuarà com a solista la violoncel·lista Laura Peribáñez, que interpretarà l’obra Kol Nidrei de Max Bruch.

De la resta de repertori de la temporada, cal destacar obres com la Primera Simfonia de Brahms, la Quarta de Txaikovski, Romeu i Julieta de Prokófiev , les vuitenes Simfonies de Dvořák i Beethoven o la suite L’ocell de foc de Stravinsky, entre d’altres, a més de l’obra Ouroboros, del compositor Albert Carbonell, dedicada a la JOSB.

Entre els directors que es posaran la propera temporada al capdavant de la JOSB, hi ha noms com ara Isabel Rubio, Ramón Tebar o Christian Vásquez, a més de la vintena de professors convidats que dirigiran els assajos parcials.

Amb una plantilla d’una setantena de joves músics, dirigits per Carlos Checa, la JOSB ofereix una formació pedagògica orquestral d’alt nivell artístic en el marc d’una temporada de concerts, molts dels quals són solidaris en benefici d’entitats com el Banc dels Aliments, Càritas, Hospital Sant Joan de Déu, Asperger Osona, AFANOC, Mans a les Mans i AFAB.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter