Subscriu-te

L’òpera ‘Prisoner of the state’ de David Lang s’estrena aquest dissabte a l’Estat dins del festival Grec

El proper 22 de juliol el Teatre Grec acollirà l’estrena estatal de Prisoner of the state, una òpera de nova creació del compositor novaiorquès David Lang, encarregada i coproduïda amb motiu de l’Any Beethoven per l’Auditori de Barcelona i sis institucions internacionals més. Hi participaran un cor d’homes del Cor Jove de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau de la Música, a més de l’OBC, tots sota la direcció de Ludovic Morlot.

L’obra és un relectura contemporània i política de l’òpera Fidelio de Ludwig van Beethoven, en la qual retrobem temes universals del seu univers, com l’amor, l’abús de poder o la supressió dels drets individuals. Lang, però, autor tant de la música com del llibret, posa en dubte l’idealisme romàntic davant els costums polítics del segle XXI, i la posada en escena d’Elkhanah Pulitzer, directora escènica, deixa entreveure que el Fidelio de Lang té lloc en un món menys indulgent i més familiar que el de Beethoven.

Els intèrprets d’aquesta producció són els solistes Claron McFadden, Davóne Tines, Alan Oke i Jarrett Ott, el cor d’homes del Cor Jove de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, en el paper de presos i guàrdies, i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), sota la batuta del seu director titular, Ludovic Morlot.

Encarregada fa quatre anys per L’Auditori juntament amb el Barbican Center (Londres), De Doelen Concert Hall (Rotterdam), New York Philharmonic, Symphoniker de Bochum, Concertgebouw de Bruges i Òpera de Malmö, Prisoner of the state es va estrenar el 2019 al Lincoln Center de Nova York i al Regne Unit el 2020. La gira posterior va haver de ser ajornada per la pandèmia, fet que explica el retard en l’arribada a Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter