Subscriu-te

La plataforma virtual gratuïta Palau Digital estrena nous continguts de concerts i activitats culturals

Palau Digital, la plataforma virtual del Palau que ofereix gratuïtament concerts i continguts divulgatius vinculats a l’oferta musical del Palau de la Música i l’Orfeó Català, acumula més de 285.000 visualitzacions i 87.000 espectadors únics des de la seva creació el 2019.

Des d’avui els usuaris poden veure-hi l’enregistrament del concert del Quartet Casals celebrat el passat mes de gener i en el qual la cèlebre formació va interpretar el Quartet de corda núm. 6, op. 20 de Haydn i el Quartet de corda núm. 14, en Re menor, D. 810, “la Mort i la Donzella” de Schubert.

També s’ha posat a disposició del públic, en aquest cas en format àudio, l’estrena mundial del compositor Jörg Widmann que ell mateix va dirigir al Palau de la Música amb l’Orfeó Català el dissabte 18 de febrer. Es tractava de l’estrena absoluta de la fantasia per a cor i orgue Variacions sobre El cant dels ocells, obra d’encàrrec del Palau de la Música a Jörg Widmann, amb l’organista Juan de la Rubia. L’enregistrament inclou també la Setena Simfonia de Beethoven a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), formació que Widmann va dirgir per primera vegada i dues més dues obres de Widmann, Con brio i Concert per a violí núm. 2, amb Carolin Widmann com a solista convidada.

Aquestes propostes musicals se sumen als concerts que s’han anat incorporant a la plataforma aquest 2023 amb produccions molt reeixides com la Marató d’El cicle El Primer Palau; el concert del Kebyart Ensemble i el Cor Cererols, que es va emetre en directe; l’estrena de “Talaiot” de Marco Mezquida amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb gairebé 2.000 visualitzacions, o la darrera producció del Cor de Cambra, El cançoner popular contemporani, un concert que encara està fent gira per Catalunya.

També es previst enregistrar i posteriorment posar a disposició pública el concert que tindrà lloc el 13 de juny per celebrar el cinquantè aniversari de Tubular Bells de Mike Oldfield; el concert amb el Cosmos Quartet que inclourà una estrena absoluta de Bernat Vivancos i comptarà amb una intervenció de l’escultor Naxo Farreras, el proper 5 de juliol; i l’enregistrament sonor del concert Wagnerisme, que s’emmarca dins del Festival Grec, interpretat per l’Orquestra Simfònica del Liceu sota la direcció del seu titular Josep Pons.

La plataforma Palau Digital continua publicant les càpsules divulgatives Perspectives Musicals al voltant dels concerts de Palau 100 i també és l’espai on gaudir de propostes de l’Hivernacle del Palau, el conjunt d’activitats que complementen la programació musical.

En aquest marc, Palau Digital estrena l’àudio d’El combat de les oblidades, el programa de ràdio teatre que va tenir lloc el passat 8 de maig al Petit Palau  per homenatjar la tasca de tres dones intel·lectuals relacionades amb el món de la música que, pel fet de ser dones, van veure com el seu paper quedava desplaçat de la centralitat de la qual gaudien els seus homònims masculins. Conduit i guionitzat per la musicòloga i periodista Victòria Palma, la proposta va comptar amb la participació de grans veus estimades del món de la comunicació: Gemma Nierga, Raquel Sans, Elisenda Roca, Enric Calpena i Martín Llade.

També en format àudio s’ha penjat al portal el diàleg entre Òscar Tusquets, arquitecte de les reformes del Palau, i Lluís Domènech Girbau, arquitecte de la comissió de Patrimoni i besnet de l’arquitecte artífex del Palau, Lluís Domènech i Montaner. Una conversa sobre l’arquitectura original i les actuacions modernes del Palau de la Música emmarcada dins de les activitats de l’Any Domènech i Montaner en el centenari de la mort del reconegut arquitecte. La sessió inclou també la presentació del llibre Lluís Domènech i Montaner: Una visió des del segle XXI de Domènech Girbau, editat per Viena Edicions, que va comptar amb la participació d’ Antoni Gelonch.

Aquestes novetats se sumen a les del 2023 que inclouen el recital de poesia Llegats vivents, conduït per Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda, poetes convidats la temporada 2021-22 del Palau que va celebrar-se l’1 de maig de 2022; el recital Flor contínua corona de veus presentat per Eduard Escoffet, poeta convidat de la temporada 2022-23 del Palau, i la cantant i compositora Maria Arnal; i la proposta de Los Sara Fontan amb cantaires dels cors de l’Orfeó Català.

Properament és previst penjar a la interfície l’àudio de la sessió L’estructura arquitectònica de Johann Sebastian Bach de L’Hivernacle amb Juan de la Rubia i Lluís Domènech i Girbau, un diàleg sobre els paral·lelismes que es poden establir entre música i arquitectura i sobre Domènech i Montaner i Bach.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter