Subscriu-te

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya presenta nou disc a Girona

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya
La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), dirigida per Francesc Cassú, presentarà el seu nou treball, Llegendes del musical, en un doble concert a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona els propers 29 i 30 de novembre. Es tracta d’un doble compacte que repassa les llegendes del teatre musical i en què col·laboren, a més, dues veus destacades del panorama musical català, la dels cantants Beth i Cris Juanico.

El disc, que es va enregistrar el mes de juliol a l’Auditori de Girona, inclou alguns dels temes més coneguts del teatre musical de Broadway, com Les Misérables, Cabaret, El fantasma de l’Òpera i Grease, però sense oblidar el teatre musical de casa nostra, amb una petita pinzellada de les cançons del musical Flor de Nit, del compositor Albert Guinovart. Els 70 músics que integren la SCCC estan sota la direcció artística de Francesc Cassú, director de La Principal de la Bisbal, i sota la direcció tècnica de Jaume Lleixà, responsable de la coordinació artística de l’Orquestra de Cadaqués.

La SCCC va néixer l’any 2008 –amb el suport de l’empresa de maquinària alimentària Metalquimia i el seu director general, Josep Lagares– amb l’objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, resultat de la fusió dels instruments de cobla, a càrrec de La Principal de la Bisbal, i dels instruments de corda i percussió d’una orquestra simfònica convencional, comptant amb harmonitzacions inèdites fins al moment i realitzades expressament per a aquesta nova formació.

En una primera etapa, la SCCC es va centrar en la música catalana en tota la seva amplitud alhora que feia néixer noves composicions pensades exclusivament per a l’orquestra. Fruit d’aquest treball van aparèixer tres discs (Sardanes per al món, Inoblidables en concert i Amb Catalunya al cor) i l’orquestra va ser la protagonista del Concert de Cap d’Any de TV3 els anys 2010 i 2011, amb un notable reconeixement de crítica i públic.

Després d’uns mesos de reflexió per adaptar l’orquestra a l’escenari cultural català actual, la SCCC va iniciar l’any passat una nova i segona etapa, unint els músics professionals de cobla de La Principal de la Bisbal amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG). La JOCG és el projecte pedagògic de l’Orquestra de Cadaqués que té com a objectiu contribuir a la formació dels joves talents musicals gironins i actuar de pont cap a la seva integració al món de les orquestres professionals.

El nou disc, Llegendes del musical, és el segon treball d’aquesta nova etapa; l’any passat la SCCC va enregistrar el disc Llegendes del cinema, un recull de bandes sonores inoblidables de la història del setè art. Per al director general de Metalquimia, Josep Lagares, aquest nou disc “consolida l’aposta internacional de la SCCC, que es referma així com un projecte musical únic, de gran bellesa i a l’avantguarda de les noves propostes culturals”.

Les entrades es poden adquirir a les taquilles de l’Auditori de Girona o a través de la seva pàgina web: www.auditorigirona.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter