Subscriu-te

La temporada 2022-23 de BCN Clàssics portarà Zubin Mehta, Philippe Herreweghe, Yo-Yo Ma i Yuja Wang

El Palau de la Música i L’Auditori acolliran, com és habitual, els nou concerts simfònics i tres de petit format que integren la propera temporada de BCN Clàssics, pel qual passaran noms com Zubin Mehta al capdavant de l’orquestra Bayerische Rundfunk, el violoncel·lista Yo-Yo Ma, la pianista Yuja Wang acompanyada de la Philharmonia Orchestra i els directors Philippe Herreweghe, Claus Peter Flor, Alain Altinoglu i Santtu-Matias Rouvali, entre d’altres.

La setena temporada d’aquest cicle de concerts, entre l’octubre del 2022 i el juny de 2023 oferirà grans obres del repertori clàssic i peces del patrimoni musical català.

Tindrà com a tret de sortida un recital del violoncel·lista Yo-Yo Ma, el 25 d’octubre a L’Auditori, juntament amb la pianista Kathryn Stott, amb un programa eclèctic de música bàsicament romàntica i del segle XX.

Al novembre hi haurà dos concerts: el Requiem de Verdi amb el Cor i Orquestra Simfònica Giuseppe Verdi de Milà, que, sota la direcció de Claus Peter Flor, oferirà el seu primer concert a Barcelona dels últims vint anys, i la visita de Zubin Mehta, que dirigirà l’Orquestra de la Ràdio de Baviera el 28 de novembre al Palau de la Música.

La resta de concerts se succeiran a raó d’un al mes: hi destaca el concert de la pianista xinesa Yuja Wang, que actuarà amb la londinenca Philharmonia Orchestra, dirigida per Santtu-Matias Rouvali el 14 de desembre a L’Auditori. El programa inclourà el Concert per a piano núm. 1 de Rakhmàninov i una obertura i la Quarta Simfonia de Txaikovski.

Un altre pianista, Evgeni Kissin, tornarà a la temporada de BCN Clàssics, on ha estat habitual els últims anys, amb un recital el 17 de febrer al Palau de la Música, en què tocarà obres de Bach, Mozart, Debussy i Rakhmàninov.

També hi haurà un solista de piano al concert següent, el 24 de març al Palau de la Música: Denis Kozhukhin i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Frankfurt interpretaran el Concert per a piano en Sol de Ravel i obres de Debussy i Rimski-Kórsakov, sota la direcció d’Alain Altinoglu.

Josep Vicent liderarà com a director convidat l’Orquestra Nacional Belga, formació que debutarà a Barcelona el 13 d’abril a L’Auditori amb el guitarrista Pablo Sáinz Villegas com a solista. Al programa, el Concierto de Aranjuez de Rodrigo i obres de Franck i Ravel.

Entre les altres grans orquestres de la nova temporada també hi haurà l’Orchestre des Champs Élysées amb Philippe Herreweghe al capdavant, per interpretar Mozart i Beethoven el 31 de maig, i així mateix I Musici, que oferirà Les quatre estacions de Vivaldi el 7 de juny. Aquests dos darrers concerts s’oferiran igualment al Palau de la Música.

Paral·lelament a aquests nou concerts, BCN Clàssics en programa tres més de petit format al Petit Palau protagonitzats per autors contemporanis i intèrprets de proximitat amb la denominació Km 0. Concretament, seran a càrrec de la pianista Noelia Rodiles, el guitarrista i compositor Feliu Gasull, i Hèctor Parra i Imma Santacreu, que oferiran un recital de piano a quatre mans amb obres d’Hèctor Parra.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter