Subscriu-te
,

La 39a temporada d’Ibercamera proposa vuit concerts d’octubre a maig entre el Palau de la Música i L’Auditori

Vuit concerts, més un d’extraordinari, integren la nova temporada d’Ibercamera, que tindrà lloc, com és habitual, entre el Palau de la Música –amb sis concerts– i L’Auditori –on se’n faran tres.

Les grans obres del repertori i els millors artistes són els eixos conductors de la temporada, que en aquesta ocasió convida per primera vegada al seu cartell artistes com ara la guitarrista Ana Vidović, la mezzosoprano Vivica Genaux, el pianista Enrico Pace, els directors Tatsuya Shimono, Trevor Pinnock i Rubén Dubrovsky i els conjunts musicAeterna, Bach Consort Wien i Orquesta Barroca de Sevilla.

Els programes, que Ibercamera assegura confegir sempre en diàleg amb els artistes, inclouen obres com Nit transfigurada, op. 4 de Schönberg, que compartirà cartell amb la Simfonia per a cordes núm. 13 de Mendelssohn i el Concert per a piano núm. 1, BWV 1052 de Bach en el concert inaugural, el 24 d’octubre al Palau de la Música, per al qual es tornarà a reunir l’Orquestra Da Camera.

El segon concert, titulat “Records de l’Alhambra”, serà un recital de guitarra en homenatge a Francesc Tàrrega, mentre que el tercer, a les portes de Nadal, estarà protagonitzat pel Cor de Nens de Windsbach, que tornen a la temporada d’Ibercamera per interpretar, en aquest cas, l’Oratori de Nadal de Bach.

Una pianista habitual d’Ibercamera, Maria João Pires, compartirà escenari amb l’Orquestra del Mozarteum de Salzburg i el director Trevor Pinnock per a la interpretació del Concert per a piano núm. 3 de Beethoven i la Simfonia Júpiter de Mozart.

Un altre solista, el violinista grec Leonidas Kavakos, estarà acompanyat pel pianista Enrico Pace en un programa amb obres de Beethoven, Bartók, Ravel i Franck, mentre que un altre compositor, Vivaldi, centrarà monogràficament el concert d’àries i Les quatre estacions que oferiran Vivica Genaux i el Bach Consort Wien a les ordres de Rubén Dubrovsky.

Tornarem a trobar Beethoven a la recta final de la temporada, amb el Concert per a violí d’aquest compositor que afrontaran Pinchas Zukerman i la Simfonia Varsòvia a les ordres del japonès Tatsuya Shimono, que també dirigirà la Simfonia núm. 9, “del Nou Món” de Dvořák.

Tancaran el cartell el director greco-rus Teodor Currentzis al capdavant de la seva orquestra musicAeterna –en el marc d’una gira per Espanya–, que interpretarà la Novena Simfonia de Mahler i el recital extraordinari –fora d’abonament– de la pianista Varvara, amb les Variacions Golberg, BWV 988 de Bach al programa.

Així doncs, després de resistir com tots els programadors els efectes de la pandèmia, Ibercamera amplia el seu cercle de músics destacats amb nous noms i suma una nova temporada a una trajectòria de gairebé quatre dècades que acumula xifres impressionants, amb més d’un miler de concerts, més de dos mil cinc-cents músics i gairebé un milió i mig d’entrades venudes des del 1984.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter