Subscriu-te

La Temporada BBVA de Dansa de Terrassa reuneix una desena de propostes variades i de qualitat

Ballet de l’Òpera Nacional de Lituània
Ballet de l’Òpera Nacional de Lituània

La 33a Temporada BBVA de Dansa del Centre Cultural Terrassa, únic equipament de caràcter privat que programa dansa a Catalunya, presenta una desena de propostes protagonitzades per companyies molt aclamades en les disciplines respectives: ballet clàssic, neoclàssic, contemporani i flamenc. Per als organitzadors és primordial “mantenir la qualitat i l’excel·lència de les temporades anteriors i superar-la”. També es vol remarcar que, tot destacant l’alta qualitat de la programació, el Centre Cultural Terrassa és un equipament de referència, tant a Catalunya com a Espanya, i que la temporada “havia de ser cada vegada més gran en tots els sentits de la paraula, en el valor cultural i en el valor social”.

Així, hi intervindran el Ballet de Biarritz (20 de febrer), la Compañía Nacional de Danza (12 de març), el Ballet Estatal de Geòrgia (16 d’abril), el Ballet de Buenos Aires (14 de maig), IT Dansa (11 de juny), Delrevés, companyia de dansa vertical (17 de setembre), Eva Yerbabuena (22 d’octubre), el Ballet de l’Òpera Nacional de Lituània (19 de novembre) i una gala d’estrelles del Royal Ballet de Londres (17 de desembre). La temporada també inclou una sessió familiar amb El trencanous, a càrrec d’alumnes del curs de formació del Centre de Dansa de Catalunya, sessió que ja va tenir lloc el 9 de gener passat.

Alumnes del Centre de Dansa de Catalunya en El trencanous
Alumnes del Centre de Dansa de Catalunya en El trencanous

El Centre Cultural Terrassa i el Grup BBVA refermen amb aquesta nova programació el seu compromís en la divulgació de la dansa i organitzen, novament, activitats paral·leles adreçades als més joves i al públic familiar. Així, enguany la temporada es complementarà amb la cita anual de: dansa familiar (El trencanous, 9 de gener), a càrrec del Centre de Dansa de Catalunya; dansa solidària, a càrrec d’IT Dansa (11 de juny); una funció escolar el Dia Internacional de la Dansa, i dues edicions de classes magistrals per a escoles de dansa, amb primers ballarins del Ballet Estatal de Geòrgia i el Ballet de l’Òpera Nacional de Lituània.

La temporada 2015 es va clausurar el 5 de desembre passat amb la representació de Giselle a càrrec de la companyia de dansa del Teatre Bolxoi de Bielorússia. Prop de 4.600 espectadors van poder gaudir de la 32a temporada, que va comptar amb el virtuosisme dels ballarins de companyies com el Ballet Nacional de España, Víctor Ullate Ballet o Ballet Nacional d’Argentina.

D’altra banda, després de 7 mesos d’obres i sense parar l’activitat habitual, el nou Centre Cultural Terrassa es va inaugurar el 5 de desembre passat amb nous espais per a l’equipament i el restaurant El Cultural. L’acte inaugural va aplegar més de 2.000 persones davant la façana del nou Centre, on es va oferir un espectacle piromusical amb la música de l’obertura de Candide de Leonard Bernstein i les projeccions de llum de l’artista Tom Carr.

Per a més informació i venda d’entrades: www.fundacioct.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter