Subscriu-te

Cicle de concerts d’orgue de la Fundació Pro Música Sacra Granollers

El belga Ignace Michiels, organista titular de la catedral de Bruges, oferirà el proper concert del cicle, el 21 de febrer
El belga Ignace Michiels, organista titular de la catedral de Bruges, oferirà el proper concert del cicle, el 21 de febrer

La Fundació Pro Música Sacra Granollers organitza un cicle de concerts a l’entorn de l’orgue Josep Maria Ruera de l’església de Sant Esteve de Granollers, construït el 2007 pel taller alemany d’Hugo Mayer Orgelbau. Aquesta fundació privada de caràcter canònic, creada l’any 2009, té com a finalitat principal promoure el conreu i la difusió de la música sacra, especialment la vocal i la relacionada amb l’orgue. L’orgue Josep Maria Ruera esdevé un instrument eclèctic que permet oferir un ampli ventall de repertoris, essent especialment els dels segles XX i XXI –tant corals com organístics– els que més es difon, ja sigui com a instrument solista, acompanyant o cambrístic. D’altra banda, l’extraordinari planter coral actual de Granollers (Cor Infantil Amics de la Unió, Cor Plèiade, Cor de Cambra de Granollers) permet afrontar reptes poc explorats i la majoria de l’oferta és a partir de producció pròpia.

La temporada anual 2016 consta d’onze concerts. El primer va tenir lloc diumenge passat, 10 de gener, a càrrec del cor femení Auditexaudi i Neil Cowley a l’orgue, sota la direcció de Paloma Báscones, amb un repertori amb obres de Near, Duruflé, Bach, Cowley, fragments del Llibre vermell de Montserrat i cant gregorià.

La resta de concerts, fins al 26 de desembre, presentaran els organistes Ignace Michiels, Jonatan Carbó, Vicenç Prunés i Jean-Pierre Baston; les formacions corals: Cor Plèiade (dirigit per Júlia Sesé), The Minstrels Quartet, CatAlinka, Orfeó Laudate, cors joves de Granollers, Itàlia, França i Bèlgica (amb el concert de cloenda del 2n Festival Internacional de Cors Joves de Granollers) i el cor de cambra Fòrum Vocal; i també diversos solistes vocals i instrumentals, tant nacionals com internacionals. El cicle inclou, a més, dues classes magistrals prèvies als concerts dels dies 21 de febrer, entorn del programa “Les flautes de Flandes. L’orgue belga”, i 2 de novembre, entorn del programa “Canigou. L’orgue de la Catalunya Nord”.

Els concerts tenen lloc en diumenge, a les 18 h, i les entrades, de preu únic, costen 7 euros (excepte el 24 d’abril, que serà gratuït, i corresponent a l’eucaristia dominical, en aquesta ocasió cantada amb música de monsenyor Valentí Miserachs). Es pot consultar la programació completa al lloc web www.musicasacragranollers.org.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter