Subscriu-te

La Temporada de Dansa de Terrassa convida vuit companyies entre nacionals i internacionals

Ballet Nacional de Argentina, “Chopiniana”
Ballet Nacional de Argentina, “Chopiniana”

Aquesta 32a edició es presenta, per primera vegada, en un format anual.

LaMov Compañía de Danza, “La Ventafocs”
LaMov Compañía de Danza, “La Ventafocs”

La 32a Temporada BBVA de Dansa al Centre Cultural Terrassa començarà el febrer de 2015 i presentarà al llarg de tot l’any vuit companyies, quatre d’internacionals i quatre de nacionals, que oferiran un repertori ampli i divers, des de peces clàssiques fins a dansa contemporània; la temporada es presenta, per primera vegada, en format anual. El Centre Cultural Terrassa és l’únic equipament de caràcter privat que programa dansa a Catalunya. La temporada 2015, doncs, començarà el 14 de febrer amb La Ventafocs, amb música de Prokófiev, en una versió renovada d’aquest clàssic a càrrec de LaMov Compañía de Danza, signada pel coreògraf i director de la companyia, Víctor Jiménez.

Ballet Nacional de España, “Suite de Sevilla•. ©Belyaevsky
Ballet Nacional de España, “Suite de Sevilla. ©Belyaevsky

El 15 de març es presentarà el Ballet Nacional de España (BNE) amb quatre coreografies, Farruca, Ritmos, Viva Navarra i Suite de Sevilla. El director del BNE, Antonio Najarro (present en la roda de premsa de presentació de la temporada) explicà que l’espectacle “reflecteix l’evolució de la dansa espanyola”, tot mostrant “al públic que en la dansa espanyola hi ha molt més que flamenc”. El Ballet Nacional de Argentina, en la seva primera gira internacional, serà a Terrassa el 25 d’abril amb les coreografies Chopiniana, La mort del cigne, Clar de Lluna i Birthday offering. La companyia va ser creada (pel Ministerio de Desarrollo Social de la Nación) el mes de gener de 2014 amb seu a Buenos Aires i disposa d’una seixantena de ballarins. Víctor Ullate, un dels ballarins més aplaudits al Centre Cultural, tornarà a Terrassa amb la seva companyia el 23 de maig. El Ballet Víctor Ullate, que ja ha complert vint-i-cinc anys, hi presentarà quatre coreografies: Tres, Apres toi, Bolero i Jaleo.

Otradanza, “Da Capo”
Otradanza, “Da Capo”

Després de l’estiu, el 26 de setembre, la companyia de dansa contemporània Otradanza, fundada fa deu anys per Asun Noales i Gustavo Ramírez, presentarà Da Capo; hores abans de l’espectacle, la ballarina, coreògrafa, directora i professora Asun Noales realitzarà un taller per als alumnes de l’Institut del Teatre (Barcelona) i per als membres de la companyia IT Dansa. El Ballet de Johannesburg, fundat el juliol de 2012, interpretarà el clàssic Don Quixot, amb coreografia de Marius Petipa i música de Ludwig Minkus, el 24 d’octubre. Aquesta és la companyia de ballet professional més gran i de més prestigi de Sud-àfrica i està formada per ballarins llorejats internacionalment tant en ballet clàssic com en dansa contemporània. El 14 de novembre, el Balletto di Siena s’aproparà a l’univers de Puccini amb l’obra Madamme Butterfly, recreada per Marco Batti i musicalment recomposta per Riccardo Joshua Moretti. Finalment, la temporada acabarà el 5 de desembre amb la visita del ballet Bolxoi de Bielorússia amb un altre clàssic com és Giselle.

Balletto di Siena, “Madamme Butterfly”
Balletto di Siena, “Madamme Butterfly”

En la presentació de la nova temporada, el 9 de desembre passat a Barcelona, el director territorial del BBVA Catalunya, Xavier Queralt, va destacar la bona rebuda de les edicions anteriors i el reconeixement que ha anat guanyant any rere any la Temporada BBVA de Dansa. El president de la Fundació Antiga Caixa de Terrassa, Ignasi Cusidó, també va remarcar que l’equipament terrassenc té ara l’objectiu de “consolidar-se com a centre de referència en el món de la dansa a tot Catalunya”.

D’altra banda, la 31a Temporada BBVA de Dansa, encara en curs, acabarà el proper el 23 de gener. Els propers espectacles són a càrrec del Ballet de l’Opéra National du Rhin, el 20 de desembre, amb les coreografies El jardí de les liles, Rakhmàninov Suite per a dos pianos i Suite La Creació; l’adaptació del ballet El trencanous per al públic familiar, amb música de Txaikovski, el 10 de gener, i Medea, de la companyia Thomas Noone Dance, el 23 de gener.

Per a més informació i venda d’entrades i abonaments: www.fundacioct.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter