Subscriu-te

‘El Messies’ de Händel torna als escenaris per Nadal

Imatge del “El Messies” participatiu de l’Obra Social “la Caixa”, al Palau de la Música Catalana l’any passat
Imatge del “El Messies” participatiu de l’Obra Social “la Caixa”, al Palau de la Música Catalana l’any passat

L’oratori El Messies de Georg Friedrich Händel és una de les obres més populars d’aquest compositor i resulta habitual representar-lo durant l’època de Nadal –tot i que fou concebut per a la Pasqua–, sovint en concerts populars en què els espectadors poden participar durant els cors. Així, la tradició continua i actualment encara podem trobar diverses interpretacions d’El Messies participatius i no participatius, dels quals fem una breu exposició.

Aquest diumenge, 14 de desembre, el Palau de la Música Catalana (11.30 h) acull el concert Cantem ‘El Messies’, adscrit al cicle Concerts Familiars al Palau (recomanat a partir dels cinc anys) i organitzat per l’Obra Social “la Caixa” –els beneficis seran destinats a La Marató de TV3. S’hi oferiran alguns dels fragments més emblemàtics de l’obra de Händel i té com a objectiu apropar els més joves a la música clàssica en un entorn excepcional com el Palau de la Música. Els intèrprets són l’Orquestra Simfònica del Vallès, el Cor Lieder Càmera i el Cor Mitjans de l’Orfeó Català, amb els solistes vocals Laia Frigolé (soprano) i Josep-Ramon Olivé (baríton), sota la direcció de Rubén Gimeno. Aquest concert també representa la culminació del treball de 200 nens i nenes que participen en els Tallers de Creació Cantem El Messies, per mitjà dels quals tindran l’oportunitat de crear les seves pròpies versions que presentaran en audició prèvia al concert. L’entrada al concert permet l’accés a l’audició a tots aquells que hi vulguin assistir. Més informació i venda d’entrades: www.palaumusica.cat.

El propers dilluns i dimarts, 15 i 16 de desembre, tindrà lloc el tradicional ‘El Messies’ participatiu de l’Obra Social “la Caixa”, al Palau de la Música Catalana (20 h). Enguany és l’Orchestra of the Age of Enlightenment i el Choir of the Enlightenment, dirigits per Robert Howarth, les formacions convidades, amb els solistes vocals Sophie Bevan (soprano), Catherine Wyn-Rogers (contralt), John Mark Ainsley (tenor) i Ashley Riches (baix). Els cantaires individuals han estat preparats per Jordi Casas Bayer i Daniel Mestre. Més informació i venda d’entrades: www.palaumusica.cat.

Els dies 17, 18 i 19 desembre, la basílica de Santa Maria del Mar, a Barcelona, també acull l’oratori de Händel (21 h), amb l’Orquestra Barroca Catalana i el Cor Lieder Càmera (directora: Elisenda Carrasco), sota la direcció de Jordi Casas Bayer. Hi actuaran com a solistes Soledad Cardoso (soprano), Elisenda Arquimbau (contralt), Roger Padullés (tenor) i Pau Bordas (baix). Més informació i venda d’entrades: www.concertsabarcelona.com.

Finalment, el 21 de desembre el teatre L’Atlàntida de Vic (18 h) oferirà El Messies amb el grup coral Ensemble O Vos Omnes i el conjunt instrumental Vespres d’Arnadí (director: Dani Espasa), sota la direcció de Xavier Pastrana. Els solistes en aquesta ocasió seran María Hinojosa (soprano), Jordi Domènech (contratenor), Lluís Vilamajó (tenor) i Pau Bordas (baix). A les 17 h hi haurà una xerrada divulgativa entorn del concert, a càrrec de Modest Moreno, professor d’història de la música de l’Escola de Música de Vic. Més informació i venda d’entrades: www.latlantidavic.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter