Subscriu-te

La temporada de tardor de l’Auditori de Girona presenta un model equilibrat entre propostes internacionals exclusives i les locals de qualitat

Isabelle Faust
Isabelle Faust

La propera temporada de tardor de l’Auditori de Girona oferirà un total de 25 concerts i serà inaugurada amb l’actuació del saxofonista nord-americà Joshua Redman el 13 de setembre, en un concert únic a l’Estat. Com cada temporada, la qualitat i l’excel·lència artístiques són valors irrenunciables de la programació i marquen decididament el prestigi musical de l’equipament i de la ciutat de Girona; també representa un model d’equilibri entre propostes internacionals, amb figures atractives que hi actuaran en exclusiva, i propostes locals i de participació d’entitats musicals vinculades a la ciutat.

Paul Lewis
Paul Lewis

La programació de música clàssica tornarà a situar l’Auditori de Girona en el mapa d’escenaris de referència. Hi haurà actuacions amb noms destacats, com el de l’aclamada violinista Isabelle Faust (24 de setembre), i un dels grans intèrprets de Beethoven, el pianista Paul Lewis (24 de novembre). Hi actuaran en primícia, com a parella artística, la soprano Núria Rial amb el pianista i compositor Albert Guinovart (13 d’octubre), i viatjarem a l’Europa del segle XVII amb el reputat contratenor Carlos Mena, que compartirà escenari amb el llaütista Daniel Zapico (11 de novembre). També s’hi recordarà la figura del mestre Francesc Civil amb un concert d’homenatge a càrrec de la GIOrquestra i la Coral Sant Jordi (19 de desembre).

L’Orfeó Català
L’Orfeó Català

Altres actuacions destacades seran les de l’Orfeó Català, dirigit pel seu futur director titular, Simon Halsey, amb Un rèquiem alemany de Johannes Brahms i amb els solistes Marta Mathéu (soprano) i Daniel Morales (baríton) i els pianistes Josep Buforn i Jordi Armengol (26 de setembre); i el conjunt Música Antiga de Girona, que proposa l’execució en temps moderns del Requiem del canonge Francesc Juncà (1742-1833), mestre de capella de la catedral de Girona (10 d’octubre).

Joshua Redman
Joshua Redman

La programació de música moderna comptarà amb propostes internacionals d’alt nivell, com el saxofonista Joshua Redman, que actuarà al costat del contrabaixista noruec Ole Morten Vagan i el barceloní Jordi Rossy, en un concert d’inici de la gira europea i que també inaugurarà el Festival de Jazz de Girona (13 de setembre). El concert de la cantant israeliana Noa serà un dels plats forts de la temporada, amb la presentació del seu nou treball Love Medecine (31 d’octubre). “Canten Giné/Canten Ovidi” serà un concert molt especial d’homenatge a aquests cantants emblemàtics dels dos extrems dels Països Catalans (21 de novembre). La temporada s’acomiadarà el 27 de desembre amb un dels artistes més brillants del panorama musical actual, el cantant i compositor Antonio Orozco, que presentarà a Girona el seu darrer àlbum.

Per la seva banda, l’Espai Marfà, conjuntament amb la Casa de la Música Salt-Girona i la Secció de Joventut de l’Ajuntament de Girona presenten una programació de 27 activitats que incideix en la formació i divulgació musical, en la gestió cultural i en accions de suport a la creació i l’exhibició. En l’eix programàtic centrat en la divulgació musical, hi destaquen les Sessions LP, un cicle d’audicions comentades d’àlbums clàssics del rock, en què Txarly Brown, Jesús Rovira (Lax’n’Busto) i Jordi Busquets (Albert Pla, Quimi Portet) comentaran discos de referència de Peret, Red Hot Chili Peppers i The Velvet Underground, respectivament. Amb finalitats igualment divulgatives, la Diada de la Rumba oferirà tallers i activitats de pràctica musical col·lectiva a l’entorn de la rumba catalana.

Totes les entrades i abonaments ja són a la venda a través dels canals habituals, i els usuaris i usuàries del Club Girona Cultura gaudiran de descomptes especials en tots els concerts de la programació.

Per a més informació, programació completa i venda d’entrades: www.auditorigirona.org.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter