Subscriu-te

Ibercamera celebra el 40è aniversari amb els millors artistes i obres emblemàtiques del gran repertori

Vuit concerts més un d’extraordinari integren la nova temporada d’Ibercamera que tindrà lloc, com és habitual, entre el Palau de la Música –amb quatre concerts– i L’Auditori –on se’n faran cinc.

La temporada arrencarà el 20 de novembre a L’Auditori amb una gala commemorativa que farà coincidir la pianista Maria João Pires, el violinista Pinchas Zukerman, l’Orfeó Català –que debuta a Ibercamera– i l’Orquestra Nacional de Lió, sota la batuta de Nikolaj Szeps-Znaider, per a la interpretació d’un monogràfic Beethoven: la Sonata Primavera a la primera part i la Novena Simfonia a la segona.

Al desembre serà el torn d’El Messies, el popular oratori de Händel que dirigirà Mireia Barrera al capdavant del cor Barcelona Ars Nova i la Finnish Baroque Orchestra, en un concert amb què Ibercamera se sumarà a les celebracions del centenari de la soprano Victòria dels Àngels.

El plat fort del tercer concert serà el Concierto de Aranjuez de Rodrigo, que Ibercamera programa per tercera vegada en la seva història. Serà a càrrec de la solista Ana Vidović, que compartirà escenari amb l’Orquestra Filharmònica Nacional d’Hongria i el director Jordi Francès. Completaran el programa un arranjament de Francès dels Valsos poètics de Granados, la Suite ‘Pulcinella’ de Stravinsky i la Suite núm. 1 d’El sombrero de tres picos de Falla.

L’Orquestra Simfònica de l’SWR de Stuttgart i el director Andrés Orozco-Estrada oferiran la Sisena Simfonia, “Pastoral” de Beethoven i La consagració de la primavera de Stravinsky el 12 de febrer a L’Auditori.

El mes de març, a la mateixa sala, el director greco-rus Teodor Currentzis tornarà a la temporada d’Ibercamera per dirigir el Requiem de Mozart al capdavant de la seva orquestra musicAeterna, justament una setmana abans que Ádám Fischer pugi al podi de l’Orquestra Simfònica de Düsseldorf per interpretar la Cinquena Simfonia de Mahler.

Una pianista habitual d’Ibercamera, Martha Argerich, oferirà un recital al Palau el mes d’abril, abans que la temporada acabi el 21 de maig, novament a L’Auditori, amb el pianista Alexandre Kantorow, l’Orquestra Nacional de França i el director Cristian Macelaru en la interpretació d’un programa amb el Concert per a piano i orquestra núm. 2 de Chopin, la Pavana de Fauré i la Suite de ‘Romeu i Julieta’ de Prokófiev.

Hi haurà també un concert extraordinari, fora d’abonament, el 25 d’abril al Palau, a càrrec del llegendari pianista italià Maurizio Pollini, que oferirà un recital amb programa encara per determinar.

Al llarg d’aquestes 40 temporades, Ibercamera ha programat més de 1.100 concerts, ha venut gairebé un milió i mig d’entrades i ha situat 2.500 músics als escenaris. Gràcies a aquestes xifres, el programador assegura que se sent orgullós continuador de la vida musical de Barcelona.

Imatge destacada: (c) Anton Zavyalov.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter