Subscriu-te

La temporada Simfònics al Palau arriba a la 28a edició amb 4 noves produccions i 1 estrena absoluta

La temporada 23/24 del cicle “Simfònics al Palau” arrenca el proper 23 de setembre amb la primera de 16 propostes simfòniques i 19 concerts, dels quals 4 són noves produccions i 1 estrena absoluta. La coproducció entre l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música segueix fidel a la innovació en formats, la proximitat amb el públic, el talent local, el diàleg amb altres disciplines artístiques i la qualitat.

Clàssics del repertori com Beethoven, Mendelssohn, Prokófiev, Chopin, Bach, Mahler o Txaikovski, amb d’altres compositors del segle XX com Copland, Gershwin, Gardel, Piazzola o John Williams, a més de dues propostes innovadores amb música pop-rock i música de videojocs; òpera i sarsuela i un  concert de Vespres d’Arnadí dedicat a Händel se succeiran al llarg dels propers mesos, durant els quals l’orquestra convida a pujar a l’escenari artistes com Sílvia Pérez Cruz, Emma Vilarasau, Anastasia Kobekina, Cor de Teatre, Salvador Vidal, Pacho Flores, Leo Rondón, Anthony Ratinov, Sergi Belbel, Jordi Boixaderas, Sílvia Bel, Carles Pachón o Marco Mezquida, entre molts altres.

El primer concert, el 23 de setembre, estarà dirigit per Andrés Salado i, a més de la Simfonia núm. 7 de Beethoven, inclou la Simfonia núm. 1 “Simfonia Clàssica” de Prokófiev i les Variacions rococó de Txaikovski, interpretades per Anastasia Kobekina.

La temporada continuarà a l’octubre amb el Concert per a violí de Mendelssohn interpretat per la violinista catalana Maria Florea- i la Simfonia coral núm. 2 “Logbesang” del mateix compositor amb les veus de l’Orfeó Català, així com l’obra Hero und Leander de Fanny Mendelssohn-Hensel, tot dirigit per Xavier Puig.

Al novembre arriba el primer dels concerts extraordinaris de la temporada: l’estrena de la nova producció “Pop-rock simfònic”, amb la companyia Cor de Teatre i direcció de Rubén Gimeno. S’hi podran sentir versions d’himnes musicals d’artistes universals com Elvis Presley, Gloria Gaynor, Queen, U2 o Abba, entre altres. Gimeno tornarà a dirigir l’OSV en la reedició dels concerts de cinema amb la veu del doblador Salva Vidal “Homenatge a John Williams”, el novembre i desembre.

Com ja és habitual, la proposta d’òpera al Palau inclou les produccions de la Fundació Òpera Catalunya: enguany, la sarsuela Doña Francisquita d’Amadeu Vives sota la direcció musical de Miquel Ortega al desembre; i a la primavera del 2024 dos passis de Turandot de Puccini dirigits per Daniel Gil de Tejada.

Un dels talents lírics catalans de l’actualitat, Carles Pachón, acompanyarà l’orquestra el mes de maig en una selecció de cançons de Gustav Mahler, en el concert que dirigirà Xavier Puig que també inclourà la Cinquena simfonia de Txaikovski i la peça La nuit et l’amour de la compositora francesa Augusta Holmès.

També hi haurà talent local al febrer al concert de l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí, amb un programa dedicat a Händel: “Música aquàtica & Música per als reials focs d’artifici”.

En el marc del diàleg amb altres expressions artístiques, la cantant Sílvia Pérez Cruz protagonitzarà el concert “Gardel, tangos i milongues” el mes de gener, es presentarà una nova adaptació de la Passió segons Sant Joan de Bach al març, amb dramatúrgia de Sergi Belbel i els actors Sílvia Bel i Jordi Boixaderas, i s’estrenarà la proposta “Videojocs en concert!”, amb les millors bandes sonores dels videojocs més populars: The last of us, World of warcraft, Metal gear, The witcher, Sonic, Street fighter, Final fantasy amb projeccions en gran pantalla. El concert, dirigit per Adrián Ronda, és una col·laboració amb Games&Symphonies.

No faltaran a la temporada el pianista menorquí Marco Mezquida, en el concert Porgy and Bess de Gershwin, l’actriu Emma Vilarasau que posarà veu a la relació epistolar entre Frédéric Chopin i George Sand, el pianista Anthony Ratinov -guanyador del darrer Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes- o el trompetista i compositor Pacho Flores.

La compositora Elisenda Fàbregas, convidada aquesta temporada al Palau de la Música, hi serà present amb l’obra Accents catalans i l’estrena de la seva Oda a la fortalesa, programada al costat de la Novena simfonia de Beethoven, en un concert que comptarà amb la participació de la Coral Càrmina.

Finalment, les propostes de l’orquestra en gira són el Festival de valsos i danses i l’esmentada Passió segons Sant Joan de Bach.

Cal destacar que Simfònics al Palau va aconseguir els millors resultats de la seva història la temporada passada, amb un rècord d’assistència amb 22.608 assistents, una ocupació mitjana del 78% i tres concerts amb les localitats esgotades.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter