Subscriu-te

La dotzena edició del Festival Mixtur programa l’estrena mundial d’una obra d’Hèctor Parra

Del 5 al 15 d’octubre de 2023 el Festival Mixtur de nova creació sonora de Barcelona ofereix una programació d’avantguarda que inclou una selecció de les propostes més destacades del sector a nivell internacional i l’estrena mundial de Les constel·lacions de Miró d’Hèctor Parra.

L’obra del compositor català, un cicle poeticomusical inspirat en l’obra Constel·lacions de Joan Miró que recitarà l’actor Pere Arquillué, és el plat fort d’una sèrie de programes en què també s’interpretaran peces de referència, com Allegro sostenuto de Helmut Lachenmann o Termite territory de Hanna Hartman.

Al cartell del Festival d’enguany, hi destaquen els artistes i conjunts Trio Catch, els ensembles LUX:NM, Sond`ar-te Electric i Kompopolex Ensemble, el Quartetto Maurice i O Vos Omnes, entre molts d’altres.

El Mixtur, punt de trobada internacional, manté el compromís amb la nova creació amb set nous encàrrecs a artistes emergents, tant nacionals com internacionals, com ara el coencàrrec a la jove compositora ucraïnesa Katarina Gryvul en col·laboració amb el Festival Gaudeamus d’Utrecht o l’encàrrec a Víctor Morató en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.

En l’àmbit pedagògic, no hi faltaran els ja tradicionals tallers per a compositors, improvisadors i intèrprets, ni les conferències i classes magistrals amb artistes de primer nivell, com Eric-Maria Couturier, Gunda Gottschalk, Miguel Azguime i Elena Mendoza, entre d’altres.

Finalment, Mixtur també retrà un homenatge especial al compositor György Ligeti coincidint amb el centenari del seu naixement, i ho farà amb diverses activitats, com són un concert monogràfic a càrrec d’estudiants de l’ESMUC i la interpretació d’obres seves, com la Sonata per a violoncel, el Quartet de corda núm. 2, Ramificacions i el fascinant Poema simfònic per a 100 metrònoms.

Tota aquesta activitat tindrà lloc entre el 5 i el 15 d’octubre al Centre de Creació Fabra i Coats i a l’Auditori de Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter