Subscriu-te

La Universitat Ramon Llull i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana comencen una col·laboració per la cultura

Esteve Nabona, director de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, del Cor de la Universitat Ramon Llull i del Cor Jove dels Països Catalans, dirigeix i coordina aquest curs de cant. © Antoni Bofill

La Universitat Ramon Llull i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana s’han unit amb l’objectiu de promoure la difusió de la cultura musical, dins de la Universitat d’Estiu Ramon Llull, que enguany arriba a la 16a edició. Així, amb la signatura d’un conveni marc de col·laboració entre les dues entitats, el programa de la UeRL 2012 oferirà “Dies de cant al Palau: teoria i pràctica de la veu”, un curs de 18 hores sobre el cant, amb un preu de 180 euros, adreçat a un públic no especialitzat. El curs s’impartirà a les instal·lacions del Palau de la Música Catalana els dies 2, 3, 5 i 6 de juliol de 2012, de 16 a 20.30 hores.

El conveni genèric signat entre ambdues institucions estableix una voluntat present i futura de col·laboració amb l’objectiu d’apropar la cultura a la societat, aplicat d’una manera específica aquest any amb la voluntat d’ambdues parts d’oferir l’oportunitat a qualsevol persona d’introduir-se al món de la música i, concretament, del cant. Aquest curs, coordinat per l’Escola Coral de l’Orfeó Català-Palau de la Música, consistirà en una barreja de teories i pràctiques que conceben el cant com una eina que va més enllà de la capacitat d’entonar una melodia. S’hi tractarà de la fisiologia de la veu, la tècnica vocal, el cant gregorià, el cant com a eina social, i es finalitzarà amb un taller de cant coral. A més, aquest curs té com a activitat cultural vinculada el concert “De Londres a Venècia. Händel, Purcell i Vivaldi”, a càrrec del Cor de la URL i l’Orquestra Ars Musicae, que tindrà lloc el dimecres 4 de juliol a l’església romànica de Sant Pere de les Puel·les.

La direcció i coordinació del curs serà a càrrec d’Esteve Nabona, director de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, del Cor de la Universitat Ramon Llull i del Cor Jove dels Països Catalans, i el cos docent estarà format per professorat de la URL i de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. La inscripció i el pagament de les activitats es farà per Internet, a través de la pàgina web de la Universitat d’Estiu Ramon Llull. El període de matrícula va començar el dia 7 de maig i finalitzarà el 27 de juny de 2012. Es pot consultar tota la informació al lloc web de la Universitat d’Estiu Ramon Llull: http://universitatestiu.url.edu/ca/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter