Subscriu-te

Banyoles acollirà del 7 al 17 de juliol de 2017 la segona edició de l’Ethno Catalonia

© Irene Serrat
© Irene Serrat

Després de l’èxit, tant artístic com de públic de la primera edició l’any passat, la ciutat de Banyoles torna a acollir el projecte Ethno Catalonia, ara amb més activitats. Es tracta d’una proposta única en el seu gènere que és alhora un festival, un campus i una residència artística en la qual quaranta joves músics de l’àmbit de la música tradicional conviuen durant deu dies per compartir experiències i música i presentar un repertori multiètnic en el concert final.

La segona edició de l’Ethno Catalonia tindrà lloc del 7 al 17 de juliol a l’Ateneu-CMEM de Banyoles, equipament que es convertirà en un autèntic laboratori musical on els intèrprets d’arreu assajaran i prepararan la producció musical que interpretaran en directe com una orquestra multiètnica. La capital del Pla de l’Estany es converteix així en una de les seus estables i permanents del projecte Ethno per decisió de Joventuts Musicals de Catalunya, l’entitat organitzadora, de comú acord amb l’Ajuntament de Banyoles.

Enguany s’oferirà un festival amb un programa de concerts (oberts a tothom i gratuïts) de diferents grups d’arrel i fusió (cors Àkan i Kumbalawé, Roba Estesa, Juan Antonio López Sextet, Liceu’s SuperSax Project, Jesa i Biflats), i es clourà amb l’Ethno Tour, una gira per alguns dels festivals més destacats de l’Estat pel que fa a músiques del món: Cicle de Músiques del Món del Recinte Modernista de Sant Pau (Barcelona, 13 de juliol), Festival Paupaterres (Tàrrega, 14 de juliol) i Pirineos Sur, el festival de músiques d’arrel més important del sud d’Europa (15 de juliol). El final de la gira tindrà com a colofó el concert de l’orquestra Ethno, el 16 de juliol, a la plaça Major de Banyoles. Podeu veure aquí el vídeo de promoció de l’Ethno Catalonia 2017.

Ethno és un programa de música folk, ètnica i tradicional organitzat per Jeunesses Musicales International des del 1990 adreçat a joves músics (de fins a 30 anys) amb l’objectiu de preservar i potenciar el patrimoni de la cultura global. Present en quinze països, l’Ethno uneix joves a través dels campus musicals anuals i internacionals, que comprenen tallers, concerts i treball conjunt amb escoles, conservatoris i altres grups per tal de promoure la pau, la tolerància i la comprensió. Aquest any són quinze els països que acolliran un Ethno: Catalunya, Austràlia, Dinamarca, Estònia, Flandes, Alemanya, Palestina, Suècia, Bòsnia-Hercegovina, Croàcia, Anglaterra, Finlàndia, França, l’Índia i Portugal.

Més informació a www.joventutsmusicals.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter