Subscriu-te

La vila de Cantallops homenatja Eduard Toldrà

Eduard Toldrà passejant per Cantallops (1949). © Fons Montserrat Oriol

Aquest dissabte 1 de setembre de 2012 la població de Cantallops (Alt Empordà) ret homenatge al mestre Eduard Toldrà en commemoració del 50è aniversari del seu traspàs. La relació de Toldrà amb Cantallops s’inicià arran del seu matrimoni amb Maria Sobrepera, filla d’aquesta vila empordanesa.

L’acte, que és organitzat per l’Ajuntament de Cantallops i el celler Vinyes dels Aspres, començarà a les 22 h davant de Can Batlle, casa pairal de Maria Sobrepera, amb el descobriment de la placa en record de la seva vinculació amb la població. A les 22.30 h, al pati de Can Batlle (seu actual del celler Vinyes dels Aspres), tindrà lloc un recital ofert per la soprano Júlia Arnó amb la pianista Montserrat Massaguer, que oferiran obres per a veu i piano del Toldrà –aquestes intèrprets van enregistrar recentment la integral de l’obra de Toldrà per a veu i piano amb el segell Anacrusi. Aquest acte s’acompanyarà de la mostra de tres serigrafies sobre tres poemes interpretats al concert, una exposició de gravats d’Isabel Sabaté inspirats en el món del vi i una degustació de vins del celler. També es lliurarà un llibret amb text de Manuel Capdevila i Font i un recull de fotografies, algunes d’inèdites, que situa la transcendència del personatge i el seu vincle amb el poble.

Per poder assistir a aquest homenatge cal reservar plaça a l’Ajuntament de Cantallops (telèfon 972 554 885) o bé a Vinyes dels Aspres (telèfon 900 600 006).

D’altra banda, aquest homenatge també s’insereix en la programació de la Festa de la Verema de l’Empordà que té lloc enguany a Cantallops. L’acte central serà el diumenge dia 2 a la tarda i també és dedicat a Eduard Toldrà. El grup vocal De Calaix interpretarà algunes de les cançons que va recollir i hi actuarà com a pregoner el conegut periodista Manuel Fuentes.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter