Subscriu-te

La violista Cristina Cordero guanya el 25è Premi El Primer Palau 2020

El lliurament de premis i el concert de cloenda tindran lloc el proper dijous 19 de novembre a porta tancada i es retransmetrà per streaming en directe i gratuïtament a www.palaudigital.cat.

La violista madrilenya Cristina Cordero ha guanyat el Premi El Primer Palau 2020, corresponent a la 25a edició, dotat amb 5.000 euros i que patrocina Mitsubishi Electric. El jurat, format per Marta Mathéu, Salvador Brotons, Enrique Bagaría, Jordán Tejedor i Raimon Colomer, va destacar “la solvència musical i interpretativa amb què va defensar un programa compromès, per la qualitat del seu so i el talent demostrat, que fan albirar una carrera amb molt de futur”. La violista també ha obtingut el guardó extraordinari Premi Juventudes Musicales de España, atorgat per la confederació de Juventudes Musicales de España (JME) i consistent en la inclusió dins la Red de Músicas de JME per diverses localitats de l’Estat espanyol durant la temporada 2021-22.

A més, el jurat també ha decidit atorgar el segon premi, dotat amb 2.500 euros, al violinista barceloní Miquel Muñiz, del qual destaca l’“aplom i seguretat demostrades, la qualitat del seu so i l’entusiasme interpretatiu, que mostren un talent indubtable i amb una projecció de futur indiscutible”. El Premi de la Crítica, valorat en 1.000 euros en forma de material musical i atorgat per un jurat integrat pels crítics musicals Jorge de Persia, Javier Pérez Senz, Antoni Colomer, Mònica Pagès i Aina Vega, ha recaigut en la violoncel·lista granollerina Mariona Camats per la “bellesa del seu so i la sensibilitat demostrada en el concert”.

Pel que fa a la resta de premis extraordinaris, la soprano tarragonina Mireia Tarragó ha estat guardonada amb el Premi Catalunya Música, concedit per l’emissora de ràdio per setè any consecutiu, consistent en l’enregistrament d’una maqueta professional amb un repertori escollit per la guanyadora i en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió. Finalment, el Premi Joventuts Musicals de Catalunya al millor intèrpret d’obra d’autor català, consistent en la participació al circuit Xarxa de Músiques, ha estat concedit a la flautista de Zamora Gala Kossakowski.

La vint-i-cinquena edició del cicle El Primer Palau va començar el 16 de setembre passat i va donar l’oportunitat de debutar a la Sala de Concerts a sis joves intèrprets de música clàssica en quatre concerts. Arran de les restriccions en la mobilitat internacional motivades per la COVID-19, el clarinetista portuguès Sérgio Pires i l’Orion Trio –procedent d’Hongria–, que havien estat seleccionats per participar en aquesta edició, la primera de caire internacional, no van poder actuar al Palau.

El guitarrista Luis Alejandro García Pérez durant la seva intervenció al cicle El Primer Palau 2019. © Eva Guillamet

El lliurament de premis i el concert de cloenda del cicleEl Primer Palau 2020 se celebrarà el proper dijous 19 de novembre, a les 20 h, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, a porta tancada tot seguint les darreres mesures per a la contenció de la COVID decretades pel Govern. Atesa la importància de l’esdeveniment, el lliurament de premis i el concert es podran seguir en directe per streaming i gratuïtament a través de la plataforma www.palaudigital.cat. El concert també serà emès en directe per l’emissora Catalunya Música.

Aquest serà un concert molt especial en el qual participarà el guanyador de l’edició passada del cicle, el guitarrista canari Luis Alejandro García Pérez, que actuarà al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès i sota la direcció de Xavier Puig per oferir el Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo exactament 80 anys i 10 dies després de l’estrena mundial, esdevinguda al Palau de la Música Catalana el 9 de novembre de 1940. També s’hi oferirà la suite Platero y yo d’Enrique Sainz de la Maza.

Ja està oberta la convocatòria d’El Primer Palau 2021, corresponent a la vint-i-sisena edició del cicle. Els candidats hauran d’enviar la seva sol·licitud de participació abans del dia 20 de gener de 2021. Podeu consultar aquí les bases.

Imatge destacada: Cristina Cordero

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter