Subscriu-te

L’Acadèmia Catalana de la Música celebrarà el seu primer Fòrum el 23 de novembre

El Fòrum de l’Acadèmia serà la primera activitat de caràcter públic que organitza l’Acadèmia Catalana de la Música i tindrà lloc el dijous 23 de novembre al Centre de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona. El Fòrum, que neix amb la voluntat de celebrar-se de manera anual, vol abordar diferents elements que formen la cadena de valor de la música: educació musical i formació, creació, producció i exhibició, mercats i desenvolupament de públics per a la música, així com propiciar el networking i facilitar un espai de trobada per generar sinergies, compartir experiències i problemàtiques i afavorir la creació de projectes conjunts. També vol esdevenir un marc de formació i contrast d’experiències mitjançant les conferències impartides per experts nacionals i internacionals per eixamplar horitzons i entrar en relació amb altres entitats i experiències d’arreu. Finalment, el Fòrum vol donar projecció i visibilitat a l’Acadèmia, cap al mateix sector però també cap a les institucions i la ciutadania, per tal que la seva activitat i valors transcendeixin al conjunt de la societat.

Aquest primer Fòrum acollirà sessions de debat, conferències i un concert que clourà l’acte, dirigit per l’artista multidiscipinari Xavi Lloses; també s’hi reconeixeran els músics fundadors de l’Acadèmia i el patrimoni musical d’Ona Laietana. Es preveu que en edicions futures la cloenda del Fòrum inclogui l’atorgament dels Premis de l’Acadèmia Catalana de la Música.

Podeu consultar el contingut del Fòrum en aquest enllaç.

L’Acadèmia Catalana de la Música és un dels projectes més ambiciosos del sector de la música a Catalunya. D’ençà de la fundació, l’Acadèmia ha anat articulant-se com a entitat que ha d’aplegar tot el sector de la música a Catalunya: músics amateurs i professionals de tots els gèneres, representants de la indústria, ja siguin promotores, festivals, discogràfiques, representants i mànagers, entitats de gestió, sales de música en viu, així com centres d’ensenyament musical públics i privats, estudis de gravació, crítics musicals i un llarg etcètera de professions i professionals vinculats a la música.

L’Acadèmia vol posar en valor la música produïda a Catalunya, el seu patrimoni musical i la seva internacionalització; i promocionar l’activitat creadora, acadèmica, industrial i auxiliar dels seus professionals. També es crea amb l’objectiu de garantir l’accés a la música de tots els ciutadans i d’esdevenir interlocutor principal amb les institucions i administracions per incidir de manera activa en les polítiques laborals, socials i culturals que afecten el sector de la música, els seus treballadors i practicants.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter