Subscriu-te
,

El Cor Vivaldi inicia temporada a l’Auditori del Conservatori de Música del Liceu

La 16a temporada de concerts Les Quatre Estacions del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya comença aquest dissabte, 4 de novembre (19 h), a l’Auditori del Conservatori del Liceu, una de les sales amb més bona acústica de la ciutat de Barcelona. Totes dues institucions han signat un acord de col·laboració, que permet convertir l’auditori del Conservatori del Liceu en la seu de la temporada de concerts del Cor Vivaldi de l’Escola IPSI Barcelona. Un acord que busca ser extensible en el temps i en les col·laboracions fonamentat en el caràcter pedagògic i formatiu de tots dos centres.

El Cor Vivaldi, que dirigeix Òscar Boada, hi oferirà quatre concerts, un per cada estació de l’any, començant amb el concert de tardor aquest proper dissabte, 4 de novembre, amb un programa íntegrament dedicat a Benjamin Britten. El cor de veus blanques oferirà un homenatge al compositor anglès a través d’un cuidat repertori escollit, en què destaca The golden vanity, una petita òpera ja coneguda per la formació i que porta de nou a l’escenari amb nous elements escenogràfics. Per la seva condició de cor infantil, format per nens i nenes en edat escolar que viuen una immersió musical gràcies a la dedicació que l’escola IPSI destina a aquesta disciplina artística, el cor està en renovació constant dels integrants, cosa que permet reprendre de forma cíclica un repertori que esdevé nou per als membres actuals. Això és el que s’esdevé, per exemple, amb el programa Britten, que el Cor Vivaldi ja va enregistrar en cedé el 2013, amb motiu del centenari del naixement del músic britànic, però que cap membre actual del cor ha interpretat mai. El programa inclou algunes peces icòniques del repertori de Britten, com The ballad of Lady Barnard and little musgrave, original per a cor d’homes, però transportada una octava més alta per adequar-se a les veus infantils, o l’òpera (o vodevil, segons el mateix autor) The golden vanity, una història d’anglesos i pirates que va ser escrita originalment per als Petits Cantors de Viena.

El concert d’hivern es desmarca de l’àmplia oferta nadalenca i proposa un programa per superar l’empatx musical i gastronòmic de les festes amb un concert el 20 de gener de 2018 que inclou l’Stabat Mater de Johann Baptist Vanhal, un contemporani de Haydn i Mozart d’origen txec. L’obra sembla una “segona part de l’Stabat Mater de Pergolesi per la seva estructura similar”, segons Òscar Boada, i és una obra rarament interpretada malgrat la seva vàlua artística. En el concert també es podran sentir les Vesperae pro festo Sancti Innocenti de Johann Michael Haydn, que el Cor Vivaldi interpretarà acompanyat per la Vivaldi Camerata Instrumental, amb la participació de diversos solistes del cor.

El concert de primavera permetrà, el 21 d’abril de 2018, sentir obres del Romanticisme alemany amb la presència d’un convidat excepcional: el prestigiós director Salvador Mas, que hi aportarà el profund coneixement de la literatura coral. El programa inclourà obres de Brahms, Bruckner, Schumann i Schubert per a veus blanques, però també per a cor mixt, fet pel qual es comptarà amb el reforç d’un grup escollit d’homes. Per al cor, la proposta és un repte musical, ja que suposa treballar de prop amb un director diferent de l’habitual i que, a més, té una carrera musical de pes a les seves espatlles. Finalment, la temporada es clourà amb la Petite Messe Solennelle de Gioachino Rossini en el concert d’estiu (dissabte 30 de juny), amb la participació del pianista Josep Buforn, Arnau Farré a l’harmònium i la mezzosoprano Mercè Brugera.

El director i fundador de la formació l’any 1889 (fa vint-i-vuit anys), Òscar Boada, va argumentar la programació de tall clàssic de la temporada del Cor Vivaldi basant-se en el component educatiu que té en els fonaments de la seva raó de ser, fet pel qual s’escullen peces que puguin contribuir a la formació musical i integral dels membres. Un model que contrasta amb la tendència habitual de buscar el factor d’entreteniment, al qual no se senten particularment afins. El Cor Vivaldi té una activitat intensa al llarg de l’any: a banda de la seva temporada Les Quatre Estacions, enguany viatjarà a Hamburg i a Copenhaguen a oferir dos concerts, en intercanvi amb el cor de l’escola que acull el Copenhaguen Girls Choir i l’Hamburguer Madchen Choir, de la ciutat alemanya.

Descarregar PDF

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter