Subscriu-te

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell celebra divendres el 30è aniversari

 

Producció de ‘Madama Butterfly’, l’any 2008. © X. Gondolbeu

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell ha organitzat per al divendres 22 de juny un concert al Teatre La Faràndula de Sabadell per celebrar el seu 30è aniversari, transcorreguts des de la seva creació l’any 1982. Amb el Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Daniel Gil de Tejada i Rubén Gimeno, respectivament, participaran en el concert les veus de Maite Alberola, Albert Casals, Carles Daza, Juan Carlos Esteve, Saioa Hernández, Toni Marsol, Eugènia Montenegro, Laura Obradors, Maribel Ortega, Carles Ortiz, Ismael Pons, Enric Serra, Jorge Tello, Elisa Vélez i Laura Vila. L’acte començarà a les vuit del vespre.

Amb aquest concert també se celebra el 25è aniversari de l’Orquestra Simfònica del Vallès, creada des de l’inici en estreta relació amb l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell. En l’entrevista a la seva directora, Mirna Lacambra, que la «Revista Musical Catalana» va publicar en el número passat de març-abril, n’explicava la creació: “L’Associació es va fundar l’any 1982, i les primeres funcions les fèiem amb l’orquestra del Liceu. De seguida, però, vaig pensar que havíem de fer una orquestra pròpia. I així, tot i que molts no hi van creure, va néixer l’Orquestra Simfònica del Vallès, que des dels seus inicis feia els nostres tres títols d’òpera i els seus propis concerts.”

El 22 de febrer de 1982 es va crear l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i la primera representació va ser el 7 d’octubre de 1982, amb l’òpera Madama Butterfly de Puccini. Des d’aleshores, l’Associació s’ha mantingut amb la mateixa filosofia, “donar suport a joves cantants catalans i de la resta d’Espanya. Nosaltres els permetem agafar experiència, que per a un cantant –com en qualsevol professió– és molt important. Al nostre país no existeix cap tipus de teatre petit o mitjà que permeti rebre aquesta formació pràctica diària, i això és el que nosaltres voldríem fer amb el cicle Òpera a Catalunya”, com va dir Mirna Lacambra en l’entrevista esmentada. Així, després de 30 anys formant joves cantants i donant-los la possibilitat d’enfilar la seva carrera professional, algunes d’aquestes veus participaran en la festa d’aniversari a La Faràndula de Sabadell.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter