Subscriu-te
,

L’Associació Joan Manén presenta el segon cicle de conferències Intèrprets Catalans Històrics

Entre juliol i novembre tindran lloc quatre noves conferències en el marc del projecte Intèrprets Catalans Històrics, desenvolupat per l’Associació Joan Manén dess del 2021 a través de la pàgina web del mateix nom.

El cicle d’enguany està format per quatre conferències que tindran lloc a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, a l’ Institut d’Estudis Nord-americans i a la Sala Martí l’Humà del MUHBA.

El proper 12 de juliol, Miquel Pérez conduirà la primera, titulada “El naixement de la fonografia, una finestra al passat. Els primers enregistraments de cantants catalans”, que inclourà l’audició en viu, en un fonògraf, d’un enregistrament en cilindre de cera que fins ara ha estat inèdit

Durant el mes d’octubre, tindran lloc les dues següents conferències: “Graziella Pareto, una personalitat única en el cinquantè aniversari de la seva mort”, també a càrrec de Miquel Pérez, i “Alicia de Larrocha; la persona i l’artista”, un format de conversa amb la filla de la pianista, Alicia Torra de Larrocha, moderada per Xavier Chavarria.

La darrera conferència “Josep Cervera Bret, el contrabaixista virtuós de Peralada”, prevista pel mes de novembre, anirà a càrrec de Carles Cervera, net d’aquest músic i compositor.

El projecte Intèrprets Catalans Històrics, desenvolupat per l’entitat des del 2021 a través del web www.interpretscatalanshistorics.com amb la col·laboració d’un gran nombre de persones i institucions, té per objectiu recuperar la memòria dels intèrprets catalans més importants del passat.

Actualment el web recull 73 intèrprets de diversos àmbits instrumentals, dels quals es poden consultar la biografia, fruit d’uns treballs exhaustius de recerca, i materials audiovisuals que completen la trajectòria artística i personal de cadascun.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter