Subscriu-te
,

La Fira Mediterrània de Manresa presenta la 26a edició, amb més de vuitanta propostes artístiques

Del 5 al 8 d’octubre, se celebrarà la vint-i-sisena edició de la Fira Mediterrània de Manresa, que estarà marcada per la recuperació de la mediterraneïtat i l’augment de la presència internacional en la programació artística.

Així, per exemple, es podrà comprovar des del mateix espectacle inaugural, Evoé!, una proposta de l’Obrador d’arrel internacional de la Fira, encapçalada pel músic i productor Raül Refree i la cantant italiana Maria Mazzotta, que fa un recorregut pels rituals de catarsi col·lectiva representats principalment per la tarantel·la del sud d’Itàlia.

L’oferta internacional i de la resta de l’Estat, que arriba al 55% de les propostes, complementarà les novetats de l’escena mediterrània de músiques del món i el focus sobre l’escena musical d’arrel gallega i portuguesa, representat per deu propostes.

Un altre dels elements destacats de l’oferta és la Intel·ligència Artificial, que hi tindrà presència com a part de programes que parteixen de l’arrel tradicional com a motor creatiu, sense obviar la intervenció de la Intel·ligència Artificial en aquests processos: és el cas de Ni.U, de Núria Andorrà; Berenguera, de Gerard Franch i Maria Jover, i Trans, de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC), totes tres de l’Obrador d’arrel, el programa d’acompanyament i suport als creadors que presenten noves propostes artístiques a partir de la cultura popular i tradicional.

Com a mercat multidisciplinari, la Fira planteja cada any dos grans àmbits en la seva programació artística: el de música i el d’arts escèniques i cultura popular, que inclou la dansa i la memòria, llegat i narració oral, amb les propostes de teatre i circ.

Del total de 83 propostes artístiques que s’hi podran veure enguany, quaranta seran estrenes absolutes i una vintena més seran estrenes a Catalunya o a l’Estat.

Per als professionals, hi haurà unes jornades que tractaran de la Intel·ligència Artificial i que també serviran per presentar nous projectes en procés de creació, que s’estrenaran el 2024 o el 2025. Així mateix, s’afavoriran les tradicionals reunions ràpides entre programadors i artistes.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter