Subscriu-te

L’Atlàntida de Vic consolida la temporada clàssica amb grans artistes, com René Jacobs

René Jacobs. © Philippe Matsas
René Jacobs. © Philippe Matsas

El teatre i auditori L’Atlàntida de Vic presenta per a la seva temporada de tardor 2014 quatre concerts únics a l’Estat amb noms de contrastada trajectòria internacional, com el prestigiós director de música antiga René Jacobs; amb talents emergents, com el violinista Mikhaïl Ovrutski, i amb noms del país, com el pianista Ignasi Cambra o el grup instrumental Vespres d’Arnadí –que dirigeix Dani Espasa– i l’Ensemble O Vos Omnes, dirigit per Xavier Pastrana.

Mikhaïl Ovrutski
Mikhaïl Ovrutski

La temporada s’iniciarà el 25 d’octubre amb un recital en solitari del jove violinista rus Mikhaïl Ovrutski, que torna a L’Atlàntida després del seu esplèndid concert de debut la temporada passada amb el Concert per a violí i orquestra de Ludwig van Beethoven amb la Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz. En aquesta ocasió Ovrutski oferirà un recital intimista amb sonates de Beethoven, Mendelssohn i César Franck.

René Jacobs visitarà per primer cop Vic al costat de l’Helsinki Baroque Orchestra en un concert únic a l’Estat espanyol (7 de novembre), en què presentaran dues cantates de Johann Sebastian Bach: Lass, Fürstin, BWV 198 i Lasst uns sorgen, BWV 213, amb les prestigioses veus solistes de Sunhae Im i Julian Prégardien, entre d’altres.

Ignasi Cambra
Ignasi Cambra

El 29 de novembre serà el torn del pianista Ignasi Cambra, que ja va sorprendre en el seu debut a Ibercamera al costat de l’Orquestra del Teatre Mariinski i Valeri Gergiev la temporada passada, així com en els concerts emmarcats en les Residències a la Pedrera. Cambra oferirà un recital de piano en solitari amb obres de Mozart, Beethoven, Schubert i Ravel.

La temporada de tardor, la clouran Vespres d’Arnadí i l’Ensemble O Vos Omnes amb una versió íntegrament catalana (artísticament parlant) d’El Messies de G. F. Händel. Es tracta de dues formacions joves liderades per dos joves talents del país, Dani Espasa i Xavier Pastrana, que oferiran l’oratori més conegut del compositor barroc alemany d’adopció britànica, El Messies, en les dates en què més s’acostuma a programar, els dies previs a Nadal. El concert, que tindrà lloc el 21 de desembre, convoca també veus solistes del país: la soprano Marta Mathéu, el contratenor Jordi Domènech, el tenor Lluís Vilamajó i el baix Pau Bordas.

Grans Concerts, Vic 2014 es consolida com un dels cicles de música clàssica més sòlids del territori català, que juntament amb el Festival BBVA de Música Religiosa de Vic i el nou cicle Clàssica Jove ofereixen una programació estable de música clàssica de gran qualitat a la comarca d’Osona, tot singularitzant el projecte educatiu i cultural de L’Atlàntida, centre d’arts escèniques d’Osona. El cicle Grans Concerts, Vic 2014 rep el mecenatge de la Fundació Institució Puig-Porret, el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat i la col·laboració de «La Vanguardia», TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Música.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter