Subscriu-te

Tercera edició del festival Juliol de Música i Poesia de Balaguer

El Quartet Brossa amb Gregori Ferrer i Elies Barberà
El Quartet Brossa amb Gregori Ferrer i Elies Barberà

Intèrprets catalans, música, paraula i patrimoni

Aquesta tercera edició del Juliol de Música de Poesia de Balaguer, la capital de la Noguera, presenta sis concerts que tindran lloc cada diumenge entre els dies 29 de juny i 27 de juliol, amb dos concerts matinals i quatre concerts al vespre. El cicle reunirà músics i artistes catalans molt destacats, que uniran la música i la poesia en escenaris tan emblemàtics com són el claustre del convent de Sant Domènec i el monestir romànic cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, espais que gaudeixen d’una acústica excel·lent.

Inaugurarà el festival la cantant Lídia Pujol i el Cor Lieder Càmera, que presenten un programa de recuperació de l’obra coral de Joan Manén, en col·laboració amb l’Associació Joan Manén; també s’hi interpretaran obres de Josep Cumellas Ribó. Es tracta d’obres inspirades en la cançó popular catalana, com Cinc cors que Joan Manén va publicar agrupats als anys cinquanta, però que havia anat creant al llarg de la seva vida; dedicats a l’Orfeó Català, a Lluís i Lluís Maria Millet, destil·len popularitat, savoire faire i sentit de l’humor a través dels textos glossats per Joan Llongueres i el mateix Manén. Serà el proper diumenge, 29 de juny, a Sant Domènec (20.30 h).

Les Dames de Charlie amb Pau Casan i Jordi Blancafort
Les Dames de Charlie amb Pau Casan i Jordi Blancafort

La resta de concerts tindran lloc al monestir de Santa Maria de les Franqueses. El 6 de juliol (11 h) serà el torn del baríton Toni Marsol i el baix Josep Ferrer, que interpretaran duets bufs acompanyats pel pianista Jordi Castellà; aquesta proposta és dirigida al públic familiar. El mateix dia, al vespre (20.30 h), la formació Les Dames de Charlie farà un espectacle basat en àries d’òperes, interpretades per les sopranos Elisenda Durà, Christina Koch i Glòria Coma, amb el pianista Pau Casan i l’actor Jordi Blancafort; aquestes àries d’òpera es podran seguir paraula per paraula gràcies als subtítols i a una trama dramàtica que les unirà.

El Quartet Brossa –format per Aleix Puig i Pere Bartolomé (violins), Imma Lluch (viola) i Quico Pugés (violoncel)– oferirà el 20 de juliol (20.30 h) un espectacle basat en la música i els textos que es van salvar dels camps d’extermini nazi i que van ser creats per algunes de les víctimes; acompanyarà el quartet l’acordió de Gregori Ferrer, i amb la dramatúrgia d’Elies Barberà. El 27 de juliol (11.00 h) tindrà lloc l’altra proposta matinal amb els guanyadors del 7è Concurs Internacional de Cant Líric Germans Pla Ciutat de Balaguer, la soprano Tànit Bono i el baix Joan-Ramon Olivé, acompanyats pel pianista Alan Branch.

Clourà el festival, el mateix dia a les 20.30 h, el concert commemoratiu del Tricentenari del 1714, amb l’espectacle He dit paraules blanques, a càrrec dels rapsodes Enric Arquimbau i Valéria Núñez i el pianista Emili Brugalla. Es recitarà poesia i prosa de Salvador Espriu amb l’acompanyament de música de Robert Schumann, el pare Soler, Maurice Ravel, Frederic Mompou, Amadeu Vives, Llorenç Balsach, Manuel Blancafort i Claude Debussy.

Aquest festival de música i poesia és organitzat pel col·lectiu Bada-Pas Iniciatives Culturals, amb el suport de l’Ajuntament de Balaguer, el Departament de Cultura i altres entitats privades. El preu de les entrades és de 9 a 15 euros i també s’ofereixen dos abonaments de 45 i 60 euros. Per a més informació i detall de la programació: www.julioldemusicaipoesia.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter