Subscriu-te

L’Atlàntida de Vic presenta una edició de Clàssica Jove amb concerts presencials i activitats en línia

Fins aquest diumenge 19 de juliol té lloc una nova edició de Clàssica Jove, el cicle de concerts habitual del darrer trimestre del curs acadèmic al Centre d’Arts Escèniques L’Atlàntida de la capital d’Osona i pensat especialment per a les joves generacions, enguany reformulat com a programa de difusió cultural, d’educació musical i de participació social a l’entorn de la música clàssica.

Així, entre les novetats a causa de la situació sanitària, hi ha l’oferta d’alguns continguts a través de la xarxa, que concretament serviran per posar en funcionament la Sala 4 de L’Atlàntida, un nou espai digital que es presentarà al setembre.

Entre els elements habituals, en canvi, hi ha un compositor “cap de cartell”, que enguany serà, com no podia ser altrament, Ludwig van Beethoven. Així mateix, no hi faltarà la figura de l’artista resident, és a dir, una estada de treball d’un grup o artista que desenvolupa un projecte musical i educatiu específic, en què es valora especialment el diàleg amb altres disciplines artístiques. En aquest cas es tracta del pianista Carles Marigó, que comptarà amb la participació del realitzador Artur Tort per a la creació de les peces audiovisuals de les propostes digitals.

Marigó, que dimarts d’aquesta setmana va encetar el Clàssica Jove amb una sessió de retrats musicals basats en la improvisació –una tècnica que ja ha demostrat en anteriors ocasions– a través del canal Youtube de L’Atlàntida, també protagonitzarà la major part dels actes d’aquest cap de setmana.

Divendres, a les deu de la nit, a la plaça de la Catedral, al costat de Juan Manuel Cisneros, Carles Marigó oferirà un duel pianístic a l’entorn de la música de Beethoven, en què també participarà l’Orquestra de Cambra de Vic. L’endemà, a les dotze del migdia, els jardins de L’Atlàntida acolliran una acció amb música electrònica i art urbà, a càrrec del DJ VAryn i el grafiter INK, titulada “Vermut Beethoventrònic”. Finalment, el mateix dissabte a les vuit del vespre, novament Carles Marigó al piano i Júlia Farrero al trapezi oferiran la performance de cloenda a la sala digital o Sala 4 de L’Atlàntida. Aquesta acció, encàrrec del festival i que també es podrà veure pel canal d’Instagram de l’equipament, tancarà l’edició més especial del cicle Clàssica Jove d’ençà que es va crear.

Imatge destacada: (c) Bernat Velo.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter