Subscriu-te

L’Auditori de Girona celebra el 15è aniversari amb una programació especial i engega una nova etapa

L’Auditori Palau de Congressos de Girona celebrarà el quinzè aniversari amb una programació especial del 3 al 12 de juny. La celebració comptarà amb la conferència inaugural de Josep Roca (del Celler de Can Roca) i les actuacions d’Ivo Pogorelich, Cala Vento, Love of Lesbian i el Concert per a piano i drons amb Marco Mezquida, Cor Geriona & Flock Drone Art, entre d’altres. Una programació que s’emmarca en les noves línies estratègiques, comandades per Víctor Garcia de Gomar i que l’equipament gironí afronta a partir d’ara amb un nou model de projecte musical i amb una aposta clara per esdevenir un referent en el camp del turisme de reunions. L’equipament, totalment consolidat en el teixit cultural i social gironí, es va inaugurar el maig del 2006.

El full de ruta, en el marc del programa Girona Cultura, conté tres objectius. En primer lloc, oferir una programació de servei públic amb la creació d’un ecosistema que vinculi i treballi constantment amb La Marfà, els agents musicals de la ciutat i els principals centres educatius musicals; que aposti pel risc i el valor afegit (suport a la creació, als artistes emergents i a projectes d’alt interès), i pel suport a projectes orquestrals d’àmbit local i nacional, tant de música clàssica com moderna i tradicional. En segon lloc, l’Auditori de Girona vol esdevenir un equipament de referència, amb una programació que el situï al mapa català i estatal a través de la innovació, les estrenes, les coproduccions, els artistes internacionals i les actuacions úniques a Catalunya. En tercer lloc, pretén ampliar la base social de la música a Girona reconnectant amb la ciutat: atraient nous públics, amb especial atenció als joves i la música clàssica; proposant nous formats de concert; millorant l’experiència presencial de la música en directe; implementant els projectes amb mirada social; desenvolupant el servei educatiu, i dialogant amb l’entorn natural proper (amb una obertura cap a la Devesa).

A partir dels objectius marcats, l’Auditori de Girona manté una revisió permanent dels projectes que desenvolupa, entenent que l’activitat musical és un organisme viu que es transforma i evoluciona. En aquest sentit, una de les primeres actuacions que es duran a terme serà reconvertir el Festival Nits de Clàssica en un paquet d’accions i projectes: en primer lloc es desdoblarà el cicle d’estiu de música als parcs Notes al Parc, tot abastant juliol i agost. Coproduït per La Marfà i l’Auditori de Girona, és una aposta per la música clàssica a l’estiu en format i intèrprets de proximitat, amb la doble intenció de suport als artistes del nostre entorn i d’acostar la música clàssica a un públic ampli. En segon lloc, es desenvoluparà un projecte específic a partir del 2022 per crear i potenciar el públic jove envers la música clàssica. I, en tercer lloc, convençuts que l’essència del projecte són les programacions musicals estables, l’equip de l’Auditori de Girona es proposa reforçar i rellançar la seva acció en l’àmbit de la música clàssica.

Aquesta nova etapa serà comandada per Víctor Garcia de Gomar, gestor musical de llarg recorregut, vinculat des dels inicis a l’Auditori de Girona. En aquest sentit, s’han previst diverses accions, com ara l’encàrrec a Benet Casablancas d’un nou quartet de corda que estrenarà el quartet Diotima (abril del 2022), la interpretació de la integral dels Quartets de Mozart dedicats a Haydn en dos concerts a càrrec del Quartet Gerhard (tardor del 2021 i primavera del 2022), un recital de Juan Diego Flórez (primavera del 2022) i la incorporació dels cors de Girona en el projecte participatiu El Cor Canta amb una gira per diversos auditoris catalans (juny del 2022).

Imatge destacada: moment de la roda de premsa de presentació de la programació especial del 15è aniversari de l’Auditori Palau de Congressos de Girona

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter