Subscriu-te
,

Octavi Rumbau i Nacho de Paz guanyen dos premis de composició

Octavi Rumbau guanya el Premi Reina Sofía de Composició Musical 2020

El compositor barceloní Octavi Rumbau ha guanyat el 38è Premi Reina Sofía de Composició Musical, convocat anualment per la Fundació de Música Ferrer-Salat i dotat amb 35.000 euros, per l’obra El belvedere de Escher, para piano y orquesta. Així ho va anunciar el 13 de març passat el jurat del Premi, presidit per Marcela Rodríguez i integrat per Alfredo Rugeles, Ernest Martínez Izquierdo, Carlos Fontcuberta i Jesús Rueda. L’obra guanyadora es presentarà per primera vegada el proper mes d’octubre al Teatro Monumental de Madrid interpretada per l’Orquesta Sinfónica de Radiotelevisión Española.

Octavi Rumbau Masgrau (Barcelona, 1980) és un compositor el treball del qual es centra en la recerca de nous espais sonors fruit de la interacció entre instruments i electrònica, així com a endinsar-se en la plasticitat del temps musical i les seves paradoxes. Pianista de formació clàssica, inicià els estudis de composició amb Enric Palomar, Yoshihisa Taïra i Agustí Charles. Més tard es traslladà de nou a París, on realitzà els estudis de composició i orquestració al Conservatori Nacional de París, i un curs anual d’informàtica musical a l’IRCAM. Premiat diverses vegades, les seves obres són interpretades en nombrosos concerts, trobades i festivals d’Europa, Amèrica del Nord i l’Àsia, i també rep encàrrecs d’auditoris, festivals i intèrprets. Va ser compositor convidat a l’Auditori de Barcelona la temporada 2017-18.

Nacho de Paz guanya el primer Premi Internacional de Composició SGAE-CullerArts per a Violí

D’altra banda, el compositor i director d’orquestra Nacho de Paz (Oviedo, 1974) ha guanyat el I Premi Internacional de Composició SGAE-CullerArts per a Violí amb l’obra Lichtstrahl 1 (Feix de llum). El premi és convocat per la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) amb el propòsit d’estimular la creació de noves composicions per a violí i reconèixer la tasca dels creadors. En aquesta línia, l’obra guanyadora serà d’estudi i interpretació obligats per a tots els concursants en la fase eliminatòria de la tercera edició del Concurs Internacional de Violí CullerArts, organitzat per l’Ajuntament de Cullera (València). El certamen se celebrarà el mes de setembre i ben aviat se’n publicarà la convocatòria oficial. A més, el compositor Nacho de Paz formarà part del jurat del certamen i rebrà un premi en metàl·lic dotat amb 2.000 euros.

Al Premi, s’hi van presentar 36 composicions. El jurat va ser format per Cecilia Bercovich (intèrpret de violí i viola), Ferrer Ferran (compositor, director d’orquestra i membre del Consell Territorial de la SGAE de la Comunitat Valenciana) i Cristóbal Soler (director artístic i musical de CullerArts).

Imatge destacada: Octavi Rumbau. © J.M. Morales

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter