Subscriu-te

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca presenta una temporada de tardor de proximitat

L’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras (OAJC)
L’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras (OAJC)

Demà divendres, 26 de setembre, comença la temporada de tardor de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca amb un concert ofert per l’orquestra resident dirigida pel seu titular, Xavier Pastrana, i amb la intervenció de la soprano María Hinojosa i l’oboè solista Òscar Diago; el concert serà a les 21.30 h i el programa inclou el Concert per a oboè de Ralph Vaughan Williams i Les illuminations de Benjamin Britten, entre altres obres “que són de gran complexitat a l’hora d’interpretar i que per això es poden escoltar en molt pocs concerts”, recorda Xavier Pastrana.

El Quartet Versus
El Quartet Versus

La música de cambra és l’eix principal de la programació. Així, la temporada continuarà a l’octubre amb les actuacions del Quartet Versus –format per Sarabeth Guerra i Guillermo Navarro García (violins), Carlos Vallés García (viola) i Josep-Oriol Miró Cogul (violoncel)–, amb obres de Haydn i Dvořák, i el duo de violoncel i piano format per Amparo Lacruz i Andreu Riera.

Al novembre hi actuaran el cor femení de cambra Scherzo i l’Orquestra Barroca Catalana, dirigits per Jordi Casas, amb un programa monogràfic dedicat a Vivaldi (“Vivaldi a la Pietà”); l’Allegoria Ensemble i l’Ensemble Méridien, sota la direcció musical d’Elisabeth Bataller, amb el concert adscrit al Tricentanari “El somni del Parnàs. Música social i de cambra a l’Acadèmia dels Desconfiats, 1700-1731” –el musicòleg Josep Dolcet, responsable de la recerca musicològica del programa, contextualitzarà prèviament el concert–; i la violinista Al·la Voronkova i la Camerata Vivaldi interpretaran Les quatre estacions de Vivaldi i Les quatre estacions portenyes d’Astor Piazzolla. També, el dia 21 de novembre, hi haurà una gala benèfica a favor de la Fundació Josep Carreras per a la lluita contra la leucèmia, amb la soprano María Bayo acompanyada al piano per Rubén Fernández Aguirre, que oferiran cançons de Bizet, romances de sarsuela i música iberoamericana.

Finalment, al desembre serà el torn de les formacions vila-secanes Cor Sant Esteve (dirigit per Charo García), que celebrarà el seu 40è aniversari acompanyat d’alumnes de l’Orquestra Händel del Conservatori de Vila-seca –amb l’estrena per a aquesta ocasió d’una obra amb text de Miquel Desclot i música de Xavier Pastrana–, sota la direcció de Rafael Fabregat i l’acompanyament de Marc Torres al piano; i el concert de la Coral Nova Unió i l’Orquestra Händel, que oferiran el tradicional Concert de Sant Esteve.

En l’àmbit del jazz, la temporada acull dos concerts. L’un amb la Barcelona Jazz Orquestra el proper 24 d’octubre, que retrà un homenatge a Louis Armstrong –juntament amb Ricard Gili, fundador de La Locomotora Negra–, amb l’espectacle de gran format Harlem Swing –que reviu les nits de Harlem durant els anys trenta i quaranta i que compta amb els Barcelona Lindy Hoppers, ballarins de lindy hop i charleston–; i l’altre, el 12 de desembre, amb l’Ignasi Terraza Trio i Randy Greer, els quals interpretaran un repertori nadalenc en la seva versió de swing.

Com a novetat, durant aquesta temporada es podrà assistir a dues xerrades prèvies als concerts, que començaran a les 21 h al vestíbul de l’Auditori i ajudaran a situar l’espectador en el concert que escoltaran. La primera, a càrrec de Xavier Pastrana, serà demà, 26 de setembre, abans que comenci el concert de l’OAJC; i la segona, el 14 de novembre, la ja esmentada del musicòleg Josep Dolcet.

Presentació de la temporada de tardor 2014 de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca
Presentació de la temporada de tardor 2014 de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca

La temporada va ser presentada als mitjans de comunicació el 18 de setembre passat i va comptar amb presència del president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals; el secretari de la Fundació, Josep Toquero; el director de l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras (OAJC) i programador de l’Auditori, Xavier Pastrana, i el director del Conservatori i programador de l’Auditori, Josep F. Solórzano.

Les entrades es podran comprar una hora abans de l’inici dels concerts al mateix Auditori, i amb antelació a www.ticketmaster.es. Per a més informació i detall de la programació: www.vila-secamusica.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter