Subscriu-te

L’Aula de Cor de l’ESMUC rep el nom de Sala Victoria de los Ángeles en el marc d’una nova edició del Primavera LIFE

A més de la imposició del nom de Victoria de los Ángeles a l’Aula de Cor de l’ESMUC com a acte d’homenatge, la tercera edició del Primavera LIFE se centra en la formació gràcies a la presència de grans intèrprets i a classes magistrals a l’entorn del repertori schubertià.

De fet, la relació entre Schubert i Victoria de los Ángeles impregna tota la programació del festival, que tindrà lloc del 2 de maig a l’1 de juny, organitzat per la Fundació que porta el nom de la cantant. Aquest és el compositor que la soprano va interpretar més sovint en recital, un total de 2.750 vegades. Així doncs, hi haurà uns “Diàlegs amb Schubert”, que a la tardor esdevindran “Diàlegs possibles i impossibles amb Victòria”, que es perllongaran fins al novembre del 2024.

El Primavera LIFE s’inaugurarà amb un recital del baríton francès Stéphane Degout i el pianista Simon Lepper. Pocs dies després debutarà al LIFE el també baríton James Newby, en aquest cas acompanyat per Joseph Middleton, en un recital que forma part de la temporada del Palau de la Música mitjançant el programa d’ECHO Rising Stars.

El pianista resident d’aquesta tercera edició serà Sholto Kynoch, que presenta un petit cicle de tres recitals al costat de la també pianista Mar Compte: el primer, centrat en la Volksmusik (o música folklòrica), amb Elena Copons, Jan Petryka i Cristòfol Romaguera; el segon, al voltant de Schubert i Mozart, amb Katharina Ruckgaber i Marcus Farnsworth, i el tercer, sobre Schubert i Rossini, amb Mercedes Gancedo, Marta Fontanals-Simmons, Ruzhe Li i Martin Hässler.

També s’hi oferirà un recital sobre Domènech i Montaner –arquitecte del Recinte Modernista de Sant Pau, seu oficial del Festival–, de qui enguany es commemora el centenari de la mort: serà un retrat musical amb Montserrat Seró, Àngel Òdena i Malcolm Martineau.

Un altre artista resident del Primavera LIFE –de fet ho és durant tot l’any 2023– és el director d’escena francès Vincent Huguet. Presentarà Schubert in love, en què Rosemary Standley i l’Ensemble Contraste interpretaran Schubert de manera sorprenentment contemporània, amb reminiscències del pop, el jazz o el folk.

Finalment, hi haurà tres cicles de classes magistrals, a càrrec de Stéphane Degout i Simon Lepper, Sholto Kynoch i Malcolm Martineau –aquestes darreres a Madrid. Altres actes que formen part del Primavera LIFE són una taula rodona amb Manuel Capdevila, Sílvia Pujalte i Albert Ferrer Flamarich, una marató pianística coincidint amb la Nit dels Museus en commemoració del centenari d’Alícia de Larrocha i la tradicional jam de lied amb motiu de Sant Jordi.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter