Subscriu-te

Aquest cap de setmana, el Palau de la Música acull tres concerts protagonitzats pel repertori coral

Il pianto della Madonna de Jordi Domènech, Carmina Burana d’Orff i la Missa de la coronació de Mozart són algunes de les obres que es podran sentir aquest dissabte 15 i diumenge 16 d’abril al Palau de la Música, a càrrec de formacions com l’Orfeó Català, el seu Cor de Noies i l’Orquestra Simfònica del Vallès, entre d’altres.

Dins el cicle La Casa dels Cants, dissabte, 15 d’abril (12 h), quatre cors femenins (el Cor de Noies de l’Orfeó Català, el Cor Exaudio, el Cor Aglepta i Nàiades-Cor de Noies, al costat de la Camerata Penedès, la violoncel·lista Irma Bau i la mezzosoprano Marta Valero, com a solistes, i dirigits per Buia Reixach i Feixes, Oriol Castanyer i Carles Prat, oferiran un programa estilísticament eclèctic que inclou cinc obres sacres. El Cor de Noies obrirà el concert amb Its motion keeps de Caroline Shaw, compositora convidada del Palau d’aquesta temporada. Els quatre cors femenins s’uniran amb Il pianto della Madonna de Jordi Domènech, Lauda anima mea Dominum de Carles Prat, Ave Maria de Johannes Brahms i Ave Maria de Gusrtav Holst.

El mateix dissabte, 15 d’abril (18.30 h), serà el torn de l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida pel seu titular Xavier Puig, amb Carmina Burana de Carl Orff, una de les obres corals del segle XX més populars de la música clàssica. Estructurada en un pròleg, tres parts i un epíleg, la introducció d’aquesta cantata escènica conté dos cors impressionants, “O Fortuna” i “Fortune plango vulnera”; l’obra es clou amb la repetició de l’espectacular cor inicial “O Fortuna”. El concert, corresponent al cicle Simfònics al Palau, forma part de la gira de Setmana Santa de l’orquestra i hi intervindran el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, Cor Ciutat de Tarragona, Orfeó Manresà, Cor d’Homes d’Igualada i la Coral Mixta d’Igualada, amb els solistes vocals Assumpta Mateu (soprano), Jordi Domènech (contratenor) i Toni Marsol (baríton). El concert també inclourà l’estrena a l’Estat espanyol del Concert per a percussió i orquestra “Focs d’Artifici” de Ferran Cruixent, compositor convidat del Palau aquesta temporada, amb el percussionista Kai Strobel com a solista.

Finalment, diumenge, 16 d’abril (12 h), dins el cicle La Casa dels Cants, l’Orfeó Català i l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigits per Simon Halsey, oferiran un programa dedicat a W. A. Mozart en què destaca la Missa de la coronació, KV 317. Entremig de la Missa s’interpretarà la Sonata da chiesa en Do major, KV 278. Del geni de Salzburg també s’interpretaran l’Ave verum corpus, KV 618, i el “Laudate Dominum” de Vesperae solennes de confessore, KV 339. Finalment, també s’inclourà l’obra Gebet für die Ukraine (“Pregària per Ucraïna”) de Valentin Silvestrov. Hi participaran els solistes vocals Mercedes Gancedo (soprano), Lara Morger (contralt), Matthew Thomson (tenor) i Oriol Mallart (baríton).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter