Subscriu-te

L’editorial Ficta convoca un concurs per escriure la cèlebre sardana de Stravinski

Un doble aniversari, el cinquè de l’editorial Ficta i el cinquantè de la mort del compositor rus Igor Stravinsky, ha motivat la convocatòria d’un concurs de composició d’edició única dotat amb un premi de 2.500 euros més l’estrena i la publicació de les partitures guanyadores.

L’any 1924, durant la seva primera visita a Barcelona –en què va dirigir, entre d’altres, L’ocell de foc al capdavant de l’Orquestra Pau Casals–, Igor Stravinsky va assistir a una audició de sardanes i va quedar fascinat per la sonoritat de la cobla i entusiasmat amb les sardanes de Juli Garreta. La llegenda li ha atribuït sovint la voluntat de compondre una sardana pròpia, per bé que els estudiosos no han pogut aclarir si va arribar a existir, i que, en tot cas, no s’ha trobat mai.

Ara, aprofitant l’avinentesa d’aquest doble aniversari, l’editorial Ficta convoca un concurs titulat “La sardana d’Igor Stravinsky” per a sardanes inèdites en dues categories, una per a cobla d’onze instruments i una per a piano o piano a quatre mans.

Els compositors poden presentar, com a màxim, una obra en cada categoria abans del 15 de març. A partir d’aquesta data, el jurat –integrat per compositors, directors de cobla i pianistes de prestigi– escollirà un màxim de cinc finalistes, que seran anunciats el 2 d’abril.

Les obres finalistes i guanyadores seran publicades per Ficta i, les de la categoria de cobla, estrenades per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona en un concert en el marc del qual es donarà a conèixer el guanyador i que tindrà lloc a Barcelona el maig del 2021 a l’Aliança del Poblenou. Les obres finalistes de la categoria de piano, per la seva banda, seran estrenades el juliol del 2021 en una gala a càrrec de Miquel Villalba que tindrà lloc al claustre del monestir de Sant Daniel de Girona i en el marc de la qual, així mateix, s’anunciarà el guanyador i es farà lliurament del premi.

El premi consisteix, a més de la publicació i estrena de totes les obres finalistes, en una dotació econòmica de 1.500 euros per al guanyador de la categoria de cobla, i de 1.000 euros per a qui guanyi en la categoria de piano.

El concurs de composició “La sardana d’Igor Stravinsky” és organitzat per l’editorial Ficta amb la col·laboració de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, la Fundació Casino l’Aliança del Poblenou i l’Ajuntament de Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter