Subscriu-te
,

Una vintena de programes constitueixen la 38a Temporada BBVA de dansa al Centre Cultural de Terrassa

Companyies destacades i grans estrelles, com l’Ailey II, Acosta Danza, ballarins i solistes del New York City Ballet, Ilia Jivoy i solistes del Ballet del Teatre Mariïnski, Agnès Letestu, Lucia Lacarra o Julian Mackay seran els protagonistes de la nova temporada d’aquest equipament, punt de referència de la dansa a Catalunya.

La programació, que també retrà homenatge a la ballarina del Ballet Nacional de Cuba Alicia Alonso, desapareguda l’any 2020, recupera molts espectacles que es van haver de suspendre a causa de la pandèmia -tot adaptant-se a les reduccions d’aforament, la distància de seguretat o la desinfecció d’espais- i gràcies al fet que, segons han explicat els seus responsables en roda de premsa, la major part del públic no va demanar la devolució de l’import de les entrades adquirides.

Ballet Estatal de Geòrgia.

L’any passat, i a pesar del tancament de l’equipament entre març i setembre, més de cinc mil espectadors van passar pel Centre Cultural de Terrassa, que entre els propers 29 i 31 de gener acollirà cinc funcions -una dedicada exclusivament al personal sanitari- d’un clàssic nadalenc, El Trencanous de Txaikovski, amb els ballarins convidats Giada Rossi i Yanier Gomez Noda, solistes de la Compañía Nacional de Danza. La resta de personatges seran interpretats pels ballarins del Programa d’Alt Rendiment (PAR) en dansa dirigit per Rodolfo Castellanos.

Després vindran quatre funcions del Ballet Nacional d’Espanya -el 12, 13 i 14 de febrer- amb un programa concebut de Rubén del Olmo que ofereix una visió global de la dansa espanyola, des de l’escola bolera fins al flamenc estilitzat. El segon mes de l’any també veurà l’espectacle Tempus fugit, de la companyia aragonesa LaMov, creada el 2008 per Víctor Jiménez.

El mes de març visitaran Terrassa: el Ballet Estatal Rus, dirigit pel prestigiós director i coreògraf Viacheslav Mihailovich Gordeev, que interpretarà Giselle els dies 6 i 7, i Metamorphosis Dance, que presentarà la seva última creació, E lkarrizketa Ilunak (Converses a les fosques), el dia 20.

Companyia Antonio Márquez.

L’abril serà un mes especialment farcit d’activitat amb la gala d’homenatge a Alicia Alonso el dia 10, la producció de Coppélia del PAR el dia 18 i la visita de la companyia de Jivoy, considerat un dels millors joves coreògrafs del Mariïnski, el dia 25. La quarta Gala Internacional de Ballarins Catalans en prendrà el relleu el 16 de maig, pocs dies abans de la visita de la companyia Antonio Márquez els dies 22 i 23.

En ple estiu, tindran lloc els deu dies de classes intensives amb grans mestres de la dansa, com Anael Martín, Lienz Chang, Agnès Letestu o Vincent Chaillet, del Programa d’Alt Rendiment, després del qual completaran la temporada, en la seva recta final, noms com Miquel G. Font, l’MM Contemporary Dance Company, el Balletto del Sud, solistes del New York City Ballet, un nou programa del PAR amb el Gloria de Vivaldi i Paladio de Jenkins, Agnès Letestu i Vincent Chaillet, Ailey II, Acosta Danza i el Ballet Estatal de Geòrgia.

Imatge destacada: La companyia Ailey II. (c) Kyle Froman.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter