Subscriu-te
,

Olot manté la seva aposta per la clàssica amb quatre concerts aquesta tardor

Orquestra de Cambra del Penedès
Orquestra de Cambra del Penedès

Avui, 7 d’octubre, s’inicia en el marc de la programació cultural de la ciutat d’Olot un nou trimestre en què la música clàssica tindrà gran protagonisme. El Teatre Principal acull demà divendres (20 h) l’actuació de l’Orquestra de Cambra del Penedès, dirigida per Màrius McGuiness, que estrenarà obres del compositor olotí Joan Maria Riera i Blanch: Havanera Luzem per a corn dels Alps i orquestra de corda, 3 Yodels, Largo for strings i Paisatges olotins. També s’hi podrà escoltar la Serenata en Do menor de Txaikovski.

El segon concert, el 23 d’octubre, programat gràcies al conveni entre l’Institut de Cultura d’Olot i el Concurs Internacional de Piano Maria Canals, tindrà com a protagonista Stanilav Khristenko interpretant un repertori que inclou diversos fragments de Sonates del pare Soler (Olot, 1729-El Escorial, 1783) i Quatre peces, op. 119 de Brahms, Fantasia, op. 17 de Schumann i Marxa, gavota, preludi i scherzo, op. 12 de Prokófiev.

El 24 de novembre, corresponent al cicle LAP-El Petit Format, ja consolidat en l’oferta d’arts escèniques de la capital garrotxina, es podrà veure una producció del Festival Nacional de Poesia 2015, realitzat a Sant Cugat del Vallès i que interactua entre el teatre i la música clàssica. Els actors Emma Vilarasau i Jordi Bosch, acompanyats pel reconegut violoncel·lista Lluís Claret, interpretaran Venus i Adonis, un poema musicat de William Shakespeare. La proposta és una aposta pionera per posar en escena aquest poema amb volades retòriques exquisides, sensualitat i erotisme tan intensos com desinhibits.

Finalment, el 30 de desembre tancarà l’any el tradicional Concert de Nadal de la Garrotxa. L’Orquestra Barroca Catalana i la soprano Raquel Andueza hi oferiran un programa amb obres de Johann Sebastian Bach, Henry Purcell i Georg Friedrich Händel. La direcció serà a càrrec d’Hito Kurosaki, en la doble vessant de concertino i direcció.

Per a més informació i compra d’entrades: www.olotcultura.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter