Subscriu-te

Les Nits de Clàssica ocuparan el lloc del Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona

Phillippe Jarousky © Simon Fowler

L’Auditori de Girona ha programat les Nits de Clàssica com a nova aposta de l’estiu; unes trobades musicals que es desenvoluparan en diferents llocs de la ciutat entre el 26 de juny i el 28 de juliol. Amb una forta programació, l’Ajuntament de Girona substitueix l’espai que el Festival de Músiques Religioses i del Món ocupava a l’estiu gironí, després de la cancel·lació el passat mes de març. Les Nits de Clàssica disposen d’un pressupost molt més limitat que l’anterior festival, que després de dotze edicions ha patit les conseqüències de la crisi, fet al qual cal afegir el canvi de govern a l’Ajuntament, circumstància que ben probablement ha influït en la supressió. Ara, les Nits de Clàssica obren els estils representats en la programació, amb noms importants i formats diferents.

L’encarregat d’obrir aquest nou cicle de concerts serà Phillippe Jarousky, un dels contratenors més destacats del panorama internacional actual, que visita Girona per primera vegada. Amb la també reconeguda contralt Marie-Nicole Lemieux i acompanyats de l’Ensemble Artaserse, oferirà el concert titulat “Amor, passió, gelosia i fúria al segle XVII”, amb extractes de La Calisto de Cavalli, L’incoronazione di Poppea i Il ritorno d’Ulisse in patria de Monteverdi, i Amanti de Ferrari, entre d’altres. La música barroca continuarà l’1 de juliol amb un programa dedicat al Barroc francès de bracet d’un dels millors violagambistes del món, el català Jordi Savall. En companyia dels músics Christophe Coin a la viola de gamba baixa, Piere Hantaï al clavicèmbal i Enrique Solinis a la tiorba i guitarra, el concert oferirà obres de Marais, Sainte-Colombe i Couperin. Aquesta forta aposta pel Barroc es completa amb el concert de la Freiburguer Barockorchester el 17 de juliol per interpretar completa una de les obres més importants de l’estil, Tafelmusik de G. Ph. Telemann.

Els recitals de piano són l’altre eix vertebrador d’aquesta programació, amb tres concerts amb reconeguts pianistes. El 6 de juliol visitarà el Claustre de la Catedral Alexandre Tharaud, un dels pianistes de referència actuals. Aquest especialista en el repertori barroc i en l’impressionisme francès oferirà un concert amb obres de Rameau, Ravel i Couperin, a més de la interpretació de Le Lac de Mompou. El gran moment dels compositors catalans arribarà el 21 de juliol amb el recital de José Menor, que oferirà un passeig per la literatura pianística del nostre país: des de les Sonates del pare Soler fins a obres de referència de Mompou, Montsalvatge, Albéniz i Granados. Però la particularitat d’aquest concert serà l’estrena de Cos de matèria-Antoni Tàpies in memoriam d’Hèctor Parra, obra d’encàrrec per a una nova col·lecció del compositor que es completarà els propers set anys per configurar uns 60 minuts de música que neixen de les imatges d’artistes plàstics. El tercer recital clausurarà el cicle el 28 de juliol amb el pianista francès Jean-Efflam Bavouzet, que, en una sessió commemorativa dels 150 anys del naixement de Claude Debussy, revisarà una part important de la seva producció per a piano.

Aquest primer Auditori: Nits de Clàssica es completa amb el recital d’orgue de Juan de la Rubia, titular de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, a la Catedral de Girona, i el concert Missa Nova-Eine Abendmessek del cor RIAS Kammerchor, que amb més de seixanta anys d’història estarà a la Catedral de Girona per oferir la Missa Papae Marcelli de Palestrina, obra mestra del Renaixement musical que compleix 450 anys i que en aquest concert entrarà en diàleg amb creacions més recents com l’Ave Maria de Mompou o el Pater Nostre de Rihm.

Una proposta paral·lela serà l’Espai Diví, que convertirà la Capella de Santa Llúcia en un espai de trobada per crear unes interaccions entre la música clàssica i els productes gastronòmics. Així, durant quatre dimecres de juliol, s’hi descobrirà i tastarà una selecció de vins DO Empordà amb unes tapes d’autor acompanyades de petits concerts de música clàssica. Les entrades, que oscil·laran entre els 12 i els 40 euros i amb un abonament de 75 euros per a l’Espai Diví, es poden adquirir per Internet a l’adreça ww.ticketmaster.es, per telèfon al 972 20 76 34 o a les mateixes taquilles de l’Auditori i el Teatre Municipal de Girona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter