Subscriu-te

Primer premi ‘ex aequo’ en el 10è Concurs de Piano Eugènia Verdet

Els guanyadors del 10è Concurs de Piano Eugènia Verdet, amb Eugènia Verdet

L’espanyol Fèlix Ardanaz i la polonesa Daria Zurawlona van ser els guanyadors ex aequo del primer premi de la 10a edició del Concurs Internacional de Piano per a Joves Promeses Eugènia Verdet. El segon lloc va ser per a la pianista sèrbia resident a Barcelona Maria Ivanovic, mentre que el tercer premi va correspondre a Louiza Hamadi de Rússia. El premi especial Premi Vallribera, per a pianistes de música de cambra, va ser atorgat al pianista català Bernat Català.

El jurat estava format per Melani Mestre (president), Ana M. Cardona, Guennadi Dzubenko, Lluís Rodríguez Salvà, Jaume Torrent, Lluís Vallribera i Eugènia Verdet. El concurs va tenir lloc entre els dies 7 i 11 de maig, per primera vegada a Barcelona, a l’Institut d’Estudis Nord-americans; i la prova final va ser el 12 de maig al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

En aquesta edició, en què han participat 25 concursants d’un molt bon nivell, el primer premi del Concurs Eugènia Verdet estava dotat amb 3.000 euros, la promoció de 4 concerts públics i un concert amb piano i orquestra; el segon premi ha estat dotat amb 1.000 euros i la promoció de 4 concerts públics; i el tercer premi ha estat dotat amb 750 euros i la promoció de 3 concerts públics. Com a premis especials, el concurs disposa del Premi Pere Vallribera, per a pianistes de música de cambra, amb una dotació econòmica de 750 euros, i el Premi Especial Joaquim Malats, patrocinat per l’Associació Musical Joaquim Malats i l’Editorial Boileau, dotat amb 300 euros.

Eugènia Verdet és una pianista i pedagoga barcelonina formada a l’Acadèmia Marshall i que va ser deixebla del mestre Frank Marshall. Durant la seva joventut va donar diversos concerts de piano, dels quals cal destacar l’organitzat per l’Associació Beethoven de Joventuts Musicals al Col·legi Sant Jordi l’any 1957. L’any 2002 va crear el Concurs Eugènia Verdet per a joves intèrprets de piano, amb la finalitat de promoure i donar a conèixer joves promeses de la música. La seva il·lusió és que aquesta iniciativa es consolidi en el temps i arribi a assolir un prestigi i ressò internacionals. El concurs s’organitzava fins ara a Vilobí del Penedès, municipi molt vinculat a la família d’Eugènia Verdet.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter