Subscriu-te

L’Escolania crearà un cor mixt de cantaires joves per primera vegada a la seva història

L’Escolania de Montserrat crearà un nou cor, anomenat Cor de Cambra de l’Escolania de Montserrat, format per nois i noies de disset a vint-i-quatre anys i que  cantarà un cap de setmana al mes, durant el qual l’Escolania actual descansarà i, per tant, els escolans podran disposar de més temps amb les seves famílies.

El nou cor estarà dirigit per Pau Jorquera, actual sotsdirector musical de l’Escolania. Els integrants d’aquest nou cor, que no serà professional, seran més grans que els actuals però es consideraran igualment “escolans” i “escolanes”, perquè estaran en etapa de formació. Així, aniran vestits amb saia i roquet i quedaran inscrits al llibre oficial de vesticions.

El nou Cor de Cambra cantarà un cap de setmana al mes i en paral·lel a l’actual Escolania: sempre que aquest nou cor canti a Montserrat, els escolans actuals descansaran i podran passar més temps amb les seves famílies.

El nou Cor participarà dels actes litúrgics del Santuari, com fa habitualment l’Escolania, un cap de setmana cada mes: cantaran la Salve Regina i el Virolai a l’ofici de vespres de dissabte i a la missa conventual de diumenge.

Les noies i els nois que el formin tindran l’oportunitat de cantar a la litúrgia de Montserrat i de formar-se en diversos aspectes relacionats amb la tècnica vocal, la vivència espiritual, l’entorn natural o la cultura, a través d’activitats organitzades per persones vinculades a l’Escolania i a la comunitat benedictina.

La selecció dels nous cantaires es farà amb audicions a final de maig i començament de juny, amb la intenció que el nou Cor de Cambra comenci a cantar a partir del curs vinent, 2023-24. Els aspirants hauran de tenir bon nivell de lectura musical, experiència en cant coral, ser sensibles al fet religiós cristià i també es valorarà positivament que estiguin cursant estudis de cant.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter