Subscriu-te

L’estrena de l’òpera infantil ‘Alícia al país de les meravelles’ inicia la temporada 2016 de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers

El Cor Infantil Amics de la Unió durant un assaig d’Alícia al país de les meravelles
El Cor Infantil Amics de la Unió durant un assaig d’Alícia al país de les meravelles

Una adaptació de West Side Story serà l’acte principal de celebració dels vint anys d’Escola de Música Amics de la Unió.

La Societat Coral Amics de la Unió va presentar dilluns passat la temporada de concerts per als mesos de primavera i estiu 2016, que començarà el proper dissabte 12 de març amb l’estrena de l’òpera infantil de nova creació i producció pròpia Alícia al país de les meravelles, amb música de Joan Vidal, a partir d’un llibret de David Pintó, i direcció escènica de Marta G. Otín. La interpretació serà a càrrec del Cor Infantil Amics de la Unió (Josep Vila Jover, director), al qual s’afegiran els Petits Cantors Amics de la Unió (Marta Dosaiguas, directora) i el Cor d’Alumnes de l’Escola Ferrer i Guàrdia (Judit Ferrer, directora); els acompanyarà l’Orquestra de Cambra de Granollers, sota la direcció del seu titular, Corrado Bolsi. L’espectacle és el resultat final del projecte educatiu Òpera Infantil a Granollers, coorganitzat per la Societat Coral Amics de la Unió, l’Orquestra de Cambra de Granollers, el Teatre Auditori de Granollers i l’Associació Cultural de Granollers. I ofereix la possibilitat a nens i nenes de les escoles de la ciutat de participar en una òpera professional d’una manera activa, alhora que promou l’excel·lència musical entre els més joves i la creació de nous públics tot explorant nous formats escènics per a la música coral i d’orquestra. El diumenge 13 de març n’hi haurà una segona sessió (ambdues seran a les 18 h, al Teatre Auditori de Granollers). Alícia en el País de les Meravelles és la sisena producció del Cor Infantil dels Amics de la Unió i l’Orquestra de Cambra de Granollers d’un espectacle infantil i familiar creat amb l’objectiu d’acostar la música i el cant coral al públic infantil.

Imatge promocional de l’adaptació del musical West Side Story
Imatge promocional de l’adaptació del musical West Side Story

D’altra banda, el vintè aniversari de l’Escola de Música Amics de la Unió (#escolamusica20anys) centra bona part de la programació en la celebració de diversos actes i espectacles, entre els quals destaca l’adaptació del musical West Side Story. Aquesta producció, en la qual participen els quatre cors mixtos de l’entitat (Cor Jove, Cor Mixt, Cor Gospel Rock i Cor de Cambra) al costat de l’Orquestra de Cambra de Granollers, té posada en escena de Francesca Masclans i David Cuspinera. Es tracta d’una versió més poètica i centrada en l’aspecte dramàtic de la història, tot adaptant les peces per als cors –o sigui, deixant de banda el paper dels solistes– i establint un vincle entre la història de Tony i Maria amb la tragèdia de Romeu i Julieta, que és, de fet, la llavor de West Side Story. Així també es vol commemorar els 400 anys de la mort de William Shakespeare.

L’Orquestra de Cambra Amics de la Unió amb els Petits Cantors i Cor Allegro
L’Orquestra de Cambra Amics de la Unió amb els Petits Cantors i el Cor Allegro

Altres projectes vinculats al vintè aniversari de l’Escola de Música són la producció d’un vídeo musical amb tots els grups de l’entitat; un cap de setmana de treball de tots els alumnes de corda amb el reconegut violinista Oriol Saña, així com els concerts de final de curs dels diversos grups, que enguany tindran un caire especial. També es realitzaran altres concerts, com el que prepararà l’Aula d’Òpera, amb una selecció de fragments de Les noces de Fígaro; l’espectacle dels grups de Minimúsics i Inicis amb el grup d’animació El Pot Petit; o el dels Petits Cantors i el Cor Allegro amb el musical Matilda.

Per la seva banda, el Cor de Cambra de Granollers i el Cor Infantil Amics de la Unió actuaran en dues ocasions a l’Auditori de Barcelona amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). El Cor de Cambra intervindrà en el concert de presentació de la temporada 2016-17 de l’OBC i el Cor Infantil serà un dels cors que participaran en la interpretació de la Missa de Leonard Bernstein els dies 27, 28 i 29 de maig. L’Orquestra Simfònica del Vallès també comptarà amb el Cor de Cambra per a la Novena Simfonia de Beethoven al Palau de la Música Catalana (28 de maig), a Terrassa i a Sabadell; i el Cor Jove actuarà en el concert del grup Obeses a Granollers (27 de maig).

Finalment, la temporada inclou el concert del Cor Plèiade (nascut fa dos anys de la voluntat de professores i alumnes de l’Escola de Música de crear un cor de veus agudes de nivell) en el cicle La Música del Cel a l’església de Sant Esteve de Granollers; l’Stabat Mater de Pergolesi al monestir de Pedralbes de Barcelona, i els concerts de l’Orquestra de Cambra Amics de la Unió o els divendres musicals.

Actuacions internacionals

Respecte de la presència internacional, les propostes d’actuacions a l’estranger del Cor Infantil Amics de la Unió han anat augmentant, sobretot després d’obtenir la Silver Rose Bowl en el Concurs de la UER el 2013. Enguany aquesta formació de veus blanques ha estat convidada a l’Europäisches Jugendchor Festival, que tindrà lloc a Basilea (Suïssa) el mes de maig, i al Congrés de Directors de Cors, a París, el mes de setembre. El Cor Infantil també farà actuacions a França i Bulgària. D’altra banda, cal destacar que enguany se celebrarà el II Festival de Cor Joves de Granollers, que portarà a la capital del Vallès Oriental 200 cantaires de cors de França, Bèlgica i Espanya.

El Cor Infantil Amics de la Unió, en la seva intervenció en la 47a edició del Certamen Coral de Tolosa (Guipúscoa), que es va celebrar la tardor passada i en què va guanyar el primer premi de la categoria Cors Infantils. © Íñigo Royo
El Cor Infantil Amics de la Unió, en la seva intervenció en la 47a edició del Certamen Coral de Tolosa (Guipúscoa), que es va celebrar la tardor passada i en què va guanyar el primer premi de la categoria Cors Infantils. © Íñigo Royo

La presentació d’aquesta temporada va tenir lloc dilluns passat, 29 de febrer, a la seu social dels Amics de la Unió, amb la presència de Francesca Masclans (codirectora escènica de West Side Story), Joan Vidal (autor de la música d’Alícia al país de les meravelles), Mireia López (regidora de Cultura de l’Ajuntament de Granollers), Josep Mayoral (alcalde de Granollers), Albert Jordana (director de VOTV) i representants de les empreses Maxisalt i Sunbox (nous patrocinadors i col·laboradors de les activitats d’Amics de la Unió), així com Josep Vila Jover (director artístic de la Societat Coral Amics de la Unió) i Marina Garrell (presidenta de la Societat Coral Amics de la Unió).

Més informació a: www.amicsdelaunio.org/ca/

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter