Subscriu-te

Live alive electronics

Cicle Out.Side, Arts Santa Mònica, 4 de novembre, 21.00 h.

El nostre entorn bull ple de música. Una imponent xarxa de músics omple la temporada de propostes interessants i necessàries. Cada mes, l’RMC us en presenta una i us convida a descobrir-la.

Per Miquel Gené

“Que uns sons siguin considerats música o que no ho siguin no depèn dels sons en si, sinó de l’escolta, de l’experiència d’escoltar i de les sensacions que et transmet.” La reflexió entorn del fet sonor és un dels centres sobre els quals gira el cicle de noves músiques Out.Side, que arriba a la seva darrera data el 4 de novembre. Quines relacions són possibles entre intèrprets i oients, quins elements condicionen la nostra escolta o com es pot fer interactuar composició i improvisació són algunes de les qüestions que el cicle ens ha plantejat en els sis programes que ha passejat per diferents sales d’art del territori català.

Jose Pablo Polo

Les paraules inicials són de Jose Pablo Polo, compositor, improvisador, intèrpret i un dels dos protagonistes de Live alive electronics (LAE), darrer concert del cicle programat pel també compositor Luis Codera. Polo sovint reflexiona en les seves obres sobre els límits que ens imposen certes idees provinents de la tradició musical. A Hidden, per exemple, planteja què passa si es fa actuar un clarinetista sense el seu instrument. Les tres obres que presenta a Live alive electronics giren entorn de la idea d’absència i les seves conseqüències en el resultat musical. Així, la sorprenent Without elimina de l’equip típic del guitarrista elèctric –amplificador, pedals i cables– l’instrument principal: la guitarra. L’obra, com explica el mateix Polo, produeix una resignificació del material sonor. Una resignificació anàloga a la de no-Tune/no-Tempo, en la qual el metrònom-afinador canvia la seva funció subsidiària habitual i pren el protagonisme com a generador de so.

Ralp (Raül Peix)

El segon protagonista del concert és Ralp (Raül Peix), un músic difícil de classificar, “entusiasta tecnològic, amant dels sintetitzadors, en el meu temps lliure faig música electrònica experimental amb sistemes de 8 bits com una Game Boy i construint i modificant els meus propis instruments”. Al Live Alive Electronics Ralp oferirà una sessió de hard IDM realitzada amb sintetitzadors modulars. Els sintetitzadors modulars són un tipus de sintetitzadors formats per diferents mòduls interconnectats que permeten la generació de sons i la modificació d’alguns dels seus paràmetres, com la forma, la freqüència o l’amplitud d’ona: unes premisses senzilles que ofereixen als intèrprets combinacions i possibilitats sonores infinites. L’instrument ha trobat el seu espai dins de la poètica i l’estètica de les músiques contemporànies per la seva complexitat i les possibilitats sonores, tal com ho demostra la celebració el mes de setembre passat de la quarta edició del Modular Day de Barcelona, en la qual Ralp va participar amb una sessió de sintetitzador modular similar a la que oferirà al LAE.

 

Programa del concert:

Jose Pablo Polo

||: :||, per a reproductor/gravadora de casset, taula de mescles i PA estèreo

no-Tune/no-Tempo. per a metrònom Korg MA-30 i pedals d’efectes

Without, per a connector jack i pedals d’efectes

RALP

Sessió amb sintetitzadors modulars

 

Més informació:

http://cicleoutside.com/

http://www.josepablopolo.com/

http://ralp.org/

 

 

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter